ALV kiest Toon Damen als nieuwe voorzitter

Damen

Toon Damen: ‘De boel in beweging krijgen’.

De scheidend voorzitter Dorregeest krijgt bloemen

De scheidend voorzitter Dorregeest krijgt bloemen

ARNHEM – Toon Damen is gekozen als nieuwe Ciko-voorzitter. Hij volgt Evert Dorregeest op en is benoemd voor een periode van drie jaar.

Met Damen krijgt Ciko een ervaren sportman met een groot netwerk binnen de Nederlandse atletiek als voorzitter. Damen is lid van Ciko sinds 1969 en liep naar eigen zeggen ‘alles tussen de 800 meter en de marathon’. ‘Ik heb in mijn tijd heel aardig meegelopen’, aldus Damen tijdens de alv. Hij trainde in zijn jonge jaren zes tot zeven keer in de week. De nieuwe voorzitter is psycholoog en introduceerde in de Nederland de Running Therapy.

familiedamen

De familie Damen, een topsportnest.

Ademen
De hele familie Damen ademt Ciko. Damen: ‘Mijn dochter is kogelstootster en behoort tot de top 10 in dit land. Mijn zoon werd derde op het NK 800 meter. Mede door hun heb ik een groot netwerk binnen de Nederlandse topsport en de atletiekunie. Ik zal mijn connecties zeker inzetten voor de vereniging.’

Naar buiten
Damen wil dat Ciko ‘het gezicht meer naar buiten gaat presenteren’.  De vereniging moet beter communiceren. ‘Ik denk aan meer pakkende namen voor de loopgroepen. Maar denk ook aan een zes punten foldertje: zo van hier staat Ciko voor. Verder moet de contributie per maand te betalen zijn, zoals ook bij andere verenigingen.’ Zijn taak als voorzitter omschrijft hij als ‘praten en kijken of ik iets in beweging kan krijgen.’

alv_2015023

Jan de Jonge (links) in conclaaf met Henk Brouwer

Jan de Jonge
Tegelijkertijd met Damen treedt Jan de Jonge aan als secretaris van het bestuur voor de periode van één jaar. De Jonge is lid sinds 2005, van huis uit arbeids- en sportpsycholoog en loopt binnen groep vijf binnen de Vereniging.

You may also like...