Bijscholing Running Bootcamp – zaterdag 6 Mei

Op zaterdag 6 mei aanstaande wordt bij CIKO de bijscholing Running Bootcamp voor looptrainers gegeven. Running bootcamp is vrij nieuw. Een bootcamp speciaal op maat voor hardlopers. Het betreft een gevarieerde training waarin je gehele lijf qua actie aan bod komt. Met als doel je als hardloper sterker, leniger en dus sneller te maken. Ook gaat je uithoudingsvermogen met grote stappen vooruit. Running bootcamp is in groepsverband, net zoals je trainingen bij jou op de baan of in het bos.

De naam Bootcamp is niet nieuw en komt uit Amerika. Met bootcamptrainingen wordt het Amerikaanse leger getraind om snel, sterk, fit en lenig te worden in korte tijd en te werken aan groepsdynamiek. Een training bestaat net zoals nu uit een warming up van inlopen en losmakende oefeningen. Daarna ga je aan de slag met bijvoorbeeld kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen. Alles komt aan bod. Uiteraard niet alles in één training, er wordt ook nog hardgelopen.

 

Wat heb je nodig?

Eigenlijk niets. Er worden onderweg geen attributen gebruikt. Het enige wat onderweg gebruikt wordt is jouw eigen lichaam, natuurlijke obstakels die je onderweg tegen komt en een plastic zak/tas waarop je bijvoorbeeld kunt gaan zitten.

 

Voor wie?

Eigenlijk voor iedereen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen snelle en minder snelle lopers. De groep blijft gewoon in zijn geheel bij elkaar. Alleen train je op je eigen niveau en intensiteit.

Aanmelden

Het programma van deze bijscholing duurt van 09.30 tot circa 15.30 uur. De sessie is gebaseerd op de trainersopleiding op niveau 3. Kijk voor meer informatie hier>>

 

Deelname aan deze bijscholing levert 4 licentiepunten op niveau 3 op voor licentiehouders voor een 2 dagdelen (ca. 6 uur).

 

Ben je (loop)trainer bij CIKO? Geef je nu op en ga naar Inschrijven>>

You may also like...