Ciko baan gegeseld door sprintgeweld

Donderdag 9 juni, Valkenhuizen.

statistiek

onderverdeling per categorie

De allereerste Ciko Sprint Challenge was een groot succes. Door 129 deelnemers werd op een hele mooie donderdagavond gestreden op de afstanden 40, 100, 200 en 600 meter. Doordat de wedstrijd te vinden was op de site van de atletiekunie kwamen deelnemers vanuit het hele land.

40m voor de pupillen inclusief een warming up en les in starten vanuit echte startblokken. En met een echte starter! Voor veel kinderen een hele nieuwe ervaring. Wie weet is hier een nieuwe Daphne Schippers of Usain Bolt geboren…

De 100, 200 en 600 meter was het terrein voor junioren en ouder. Ook hier grote verschillen; Nederlandse toppers met tijden onder de 11 en 23 seconden. Meestal ging het helemaal niet om de tijd, maar was het vooral leuk om tegen vriendjes en vriendinnetjes te strijden en te proberen zo hard mogelijk over de baan te vliegen.

Volgens medeorganisator Bram Peters een hele geslaagde avond en het plan ligt er om dit jaarlijks terug te laten komen op onze baan.

Zie hieronder de schitterende foto’s geschoten door Tanja van Ligten (leuk zoekplaatje: vind de losse veter). De uitslagen zijn te vinden op de site van de Atletiekunie.

You may also like...