Ciko Groep 5 en 6 reikt erfgoed-clubbeker opnieuw uit

recreant van het jaar 2015-bekerARNHEM – Loopgroep vijf en zes heeft opnieuw de recreantenbeker uitgereikt. Dat gebeurt al strak zesentwintig jaar. De beker is daarmee verworden tot club-erfgoed.

Ieder jaar reikt loopgroep 5 de beker uit aan een recreant die minimaal 40 trainingen aanwezig is, ambitie toont in het verbeteren van de persoonlijke relaties, zichtbaar is in de groep (sociaal) en investeert in de vereniging.

Gegraveerd
De beker is voor het eerst in 1990 uitgereikt aan loper Marjo Joostens. Sindsdien is de beker gegraveerd met de namen van 26 lopers die hun inzet voor de vereniging hebben getoond en hun prestaties verbeterd. De beker staat ook telkens een jaar lang bij de recreant van het jaar thuis.

recreant van het jaar 2015Inzet
Dit jaar is Peter Garstenveld verkozen tot recreant van het jaar. Hij behaalde de titel onder meer door zijn jarenlange inzet voor Rondje Nederland en voor het mede opnieuw opzetten van de Ciko-site.
Garstenveld: ‘Mooi om te zien dat binnen de vereniging zo’n sterke traditie standhoudt. 26 jaar on-onderbroken is deze trophee uitgereikt en zijn de namen bijgeschreven. Echt een waardevol en uniek object. Een deel Ciko-geschiedenis dat onder het geweld van de prestaties en records in de luwte toch ook bloeit.’ Garstenveld vervolgt met een brede glimlach: ‘En natuurlijk met dit jaar een echt terechte winnaar.’

 

You may also like...