Ciko-lid Jasmijn Lau Europees kampioen 5000 meter

Ciko-lid Jasmijn Lau is Europees kampioen geworden op de 5000 meter voor atleten onder 20 jaar. Het kampioenschap vond plaats in Grosseto in Italië. Lau bleef in een sprint de Duitse Miriam Dattke voor. Daarmee behaalde zij goud.

In de race werkte ze goed samen met Floor Doornwaard. Floor werd mooi derde. ‘We wisten dat we ze kapot konden lopen’, aldus Floor die veel werk verrichtte voor jasmijn. Jasmijn kon na eigen zeggen niet vallen vanwege de aanmoedigingen van het publiek.

Zie hieronder hun fantastische reactie direct na de wedstrijd opgetekend door losseveter.nl (voor een uitgebreid wedstrijdverslag klik hier). Top prestatie van twee top-atleten onder de 20! Lau liep een tijd van 16:38:85 voor haar gouden plak. Floor liep 16:41:71 voor brons. Zij speelden met de Duitse atlete op een erg knappe manier. Voor de uitslagen klik hier.

Jasmijn Lau en Floor Doornwaard na goud en brons bij EJK Grosseto from Losse Veter on Vimeo.

Zie de hele wedstrijd hier op beeld:

Tijden het Europees kampioenschap onder de 20 was er ook nog een finaleplaats voor Ciko-lid Benthe König. Zij stootte daarvoor 15.90 meter met de kogel. In de finale bleef zij steken op een negende plek met een afstand van 14.90 meter. Voor de uitslag van haar wedstrijd: klik hier.