CIKO'66

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Welkom op deze website

Welkom op de site van Ciko'66, de atletiekvereniging van Arnhem.  Atletiek voor jong en oud, voor toppers en recreanten, op de baan, op de weg en in de natuur. Met voor alle onderdelen van de atletiek gespecialiseerde trainers. De vereniging telt ruim 800 leden, waarvan de jongste zes jaar oud is en de oudste 76. De club telt verschillende categorieën en groepen speciaal afgestemd op de wensen en de prestaties van de atleten.

 

Laatste Nieuws:Drie Ciko'66 teams eindigen als eerste in competitie

Bij drie van de zeven finales van de baancompetitiewedstrijden is Ciko'66 afgelopen weekeind (10-11 september) eerste geworden. In Best veroverden de jongens C junioren de gouden medaille. In Apeldoorn behaalden de Meisjes D de eerste plaats en de vrouwen masters wonnen in het verre Zeeland goud. De B meiden bereikten in Den Haag de derde plaats in de competitie. In de competitie stonden van CIKO maar liefst 7 ploegen in de landelijke finale, een mooi resultaat voor  de atletiek vereniging.

 

Laatst aangepast op maandag, 19 september 2011 21:26 Lees meer...
 

Drie keer goud bij Nationale D Spelen voor Ciko'66

Drie keer goud, twee keer zilver en twee keer brons voor atleten van Ciko'66 bij de nationale D spelen. Bij de jongens wist Danny Ediagbonya twee gouden medailles te veroveren. Hij deed dit met overmacht bij het hoogspringen en speerwerpen. Tom Egbers deed goede zaken door 2x een zilveren medaille te halen op speer en discus. David Sahetapy moest op sprint genoegen nemen met een 7e plaats en moest zich helaas geblesseerd afmelden voor zijn favoriete 1000m. Benthe König behaalde bij de meisjes een gouden medaille met kogel en een bronzen medaille met speer. Jasmijn Lau haalde een gouden medaille op de 1000m in een zeer snelle tijd van 3.09.20. Jet van der Mark behaalde een zeer verdiende bronzen medaille met kogel. Roos van Zwam haalde een verdienstelijke 5e plaats op de 60m en Famke Heinst haalde een keurige 7e plaats met verspringen. Klik hier voor alle uitslagen.

Laatst aangepast op maandag, 19 september 2011 21:30
 

Daverend finaleweekend van Ciko ‘66

Ciko ’66 had nogal wat ijzers in het vuur in het finale weekend van de competitie bij de junioren en masters. Liefst op zeven fronten streden atleten van onze club om de hoogste eer. Dat resulteerde in drie Nederlands kampioenen, een derde plaats, een vierde, vijfde en zesde plaats. Een zeer goed resultaat.

Net als vorig jaar wonnen de dames masters de competitie met afstand. De heren die zich nipt hadden geplaatst voor deze finale, konden het podium niet bereiken, maar de zesde plek was zondermeer verdienstelijk te noemen. Deze beide teams kwamen het toneel op in Zevenbergen op zondag 11 september. Op zaterdag waren de C en D junioren actief. In Best wonnen de jongens C in een spannende strijd de competitie. Ze behoorden op voorhand tot de favorieten en maakten dat waar.  Dichterbij huis in Apeldoorn waren de meisjes D actief. Met gigantisch overwicht versloegen ze de teams van Daventria en De Liemers. De C meisjes waren ook te bewonderen in Apeldoorn. Ze moesten genoegen nemen met een mooie vijfde plaats. Net als de masters vochten de meisjes B op zondag, maar dan in Den Haag, om een mooie positie. Ze mochten het podium betreden samen met Ilion Zoetermeer (eerste) en de thuisploeg van Sparta (tweede).

Laatst aangepast op maandag, 12 september 2011 09:30 Lees meer...
 

Extra Looptraining op zaterdag

 

Middenafstand-training op recreatief niveau: iets voor jou? Op vakantie geweest? Zie je op tegen een trainingsomvang van 12km en meer? Ben je (allang) geen beginnende loper meer, maar is naar het bos en weer terug wat veel voor je? Of wil je gewoon weer in de groep beginnen, ipv zelf proberen terug op niveau te komen?

Voor lopers die deze zomer hun laatste vervolgcursus hebben gedaan, voor de mensen die juist van vakantie terug zijn  of voor hen die (tijdelijk) geen grote omvang willen of kunnen trainen, is er de komende maanden de mogelijkheid om op zaterdagochtend op de baan aan te sluiten bij de training van Niels van Geest.

Lees meer...
 

Nieuw Ciko'66 atleet Lia Wijnberger pakt brons op NK 10 km 40+

Toekomstig Ciko'66 atleet Lia Wijnberger heeft zondag de derde plek bemachtigd bij de NK 10 km in Tilburg in de categorie vrouwen 40+, met een tijd van 39.08. Dit is de laatste medaille die zij als Phoenix-atleet in de wacht sleept, want Lia is vanwege haar werk verhuisd naar Arnhem en wordt lid van Ciko ’66.

 

Laatst aangepast op maandag, 19 september 2011 21:31 Lees meer...
 

Finale weekend competitie Ciko ‘66

Komend weekend zullen vijf ploegen van Ciko’66 aantreden in de finale van hun competitie. Op de afsluitende dag van het baanseizoen, maken alle ploegen kans op het podium. De jongens en meisjes C, de meisjes B en de heren en dames masters hopen op eremetaal.

De Meisjes B junioren treden aan bij AV Sparta in Den Haag. In de voorrondes behaalden de atletes van Ciko ’66 een vierde plaats. Als ze in de sterkste formatie afreizen zal een podiumplaats mogelijk zijn. Zowel de jongens als de meisjes C komen uit in de tweede divisie. De jongens vertonen hun kunsten in Best bij AV Generaal Michaëlis. Na de gebiedsfinales bezetten ze een vierde positie, dus ook zij zijn kansrijk. De meisjes C reizen voor hun finale af naar Apeldoorn en zijn te gast bij AV 34. Net als de jongens stonden ze vierde na de gebiedsfinales.

Zowel de mannen als de vrouwen masters hebben hun wedstrijd in Zevenbergen bij AV de Groene Ster. Na de twee voorrondes namen de dames de tweede plaats in. Vorig seizoen werden ze Nederlands kampioen en ze hopen de titel te prolongeren. De heren bereikten nipt de finale. Ze achten zichzelf kansrijk, omdat het gelukt is de sterkst denkbare opstelling te formeren.

Laatst aangepast op woensdag, 07 september 2011 16:00
 

Dikke lucht in Tilburg

Op zondag 4 september vond in Tilburg het Nederlands Kampioenschap 10 km plaats. Van groep 7 waren drie atleten vertegenwoordigd. Gaby van Caulil in de klasse M40, Henri te Braak bij de M45 en Dick Leseman bij de M50. De wind viel in tegenstelling tot de vorige editie erg mee (kracht 2) en ook de temperatuur was niet verkeerd (21°C), maar spelbreker was de luchtvochtigheid. Het percentage liep op tot boven de 96%, dus mocht van de atleten geen supertijden verwacht worden. Gaby bleek het minste last te hebben van de slechte condities en zette een puike 32:51 op de klokken, goed voor een 8e positie in het kampioenschap. Henri werd in zijn klasse 6e met 35:23. Vorig jaar was deze tijd nog goed voor het brons. Dit jaar was in deze klasse en bij de M50 duidelijk meer concurrentie. Voor Dick Leseman zat er ook niet meer in dan een 6e plaats met zijn tijd 35:45.

Laatst aangepast op maandag, 05 september 2011 21:11
 


Pagina 32 van 72

Poll

Agenda

23 en 24 aug Meerkamp Krommenie

30 en 31 aug Keistad Meerkampen A'foort

30 en 31 aug Int. Meerkamp Woerden

7            sep Finale Competitie Masters

13          sep Stedenwedstrijd Pupillen

13          sep Finale Competitie Junioren C/D

19          sep Trackmeetings Wageningen

20 en 21 sep Nationale Meerkamp C/D

21          sep Finale Competitie Junioren B

Bezoekers

We hebben 24 gasten online