CIKO'66

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Welkom op deze website

Welkom op de site van Ciko'66, de atletiekvereniging van Arnhem.  Atletiek voor jong en oud, voor toppers en recreanten, op de baan, op de weg en in de natuur. Met voor alle onderdelen van de atletiek gespecialiseerde trainers. De vereniging telt ruim 800 leden, waarvan de jongste zes jaar oud is en de oudste 76. De club telt verschillende categorieën en groepen speciaal afgestemd op de wensen en de prestaties van de atleten.

 

Laatste Nieuws:Aangepast programma clubkampioenschappen 9 oktober

ARNHEM, 28 SEPT.'11 - Vanwege logistieke redenen is het programma van de clubkampioenschappen van zondag 9 oktober gewijzigd. Het betreft een wijziging in de 'Mini-meerkamp' voor de pupillen. Lees verder voor het gehele programma.

 

Lees meer...
 

Henri te Braak en Saskia Brouwer eerste op Singelloop

Tijdens de Singelloop Utrecht hebben  Henri te Braak (groep 7) en Saskia Brouwer (groep 5) een eerste plaats weten te behalen in hun categorie bij respectievelijk de mannen en vrouwen 45. Saskia liep een uitstekende race en won als 50-jarige bij de V35 in 44:18. Zij grossiert in 44-ers dit jaar. Henri keek ook tevreden terug op zijn  race. ‘Ik zag halverwege dat een snelle tijd er niet inzat, maar ik ben blij met hoe ik mijn race heb ingedeeld,’ verklaarde hij.

Door zomerse condities vielen de finishtijden van de meeste deelnemers niet mee. Gaby van Caulil (gr7), die van alle Ciko-atleten de snelste tijd liep, hoopte op een snelle tijd onder de 33 min. Toen dat niet haalbaar bleek nam hij gas terug, omdat hij in marathonvoorbereiding is. Hij werd desondanks vierde bij de M35. De tijd van Dick Leseman (gr7) viel hem ook tegen. Hij moest bijna een minuut toegeven op Henri te Braak, waar doorgaans het gat kleiner is. Hij moest genoegen nemen met een derde plaats bij de M45 op 1 seconde achter nummer twee. Peter van de Pol (gr7) en Maarten van Alphen (gr7) behaalden ook hun doelen niet en bleven nipt boven hun persoonlijke records. Floor Perquin werd zevende bij de V35 in 47:09 min.

Lees meer...
 

Drie medailles bij NK Estafette

AMSTELVEEN, 25 SEPT. '11 - Drie teams van Ciko'66 stonden op het erepodium bij het NK estafette gisteren (24-9) en vandaag (25-9) in Amstelveen.

Goud was er voor het Jongens Junioren B-team op het onderdeel Zweedse Estafette. Het herenteam (senioren) behaalde zilver op de 4x200 meter evenals de meisjes Junioren D op de 4x60 meter. Zaterdag greep de jongensploeg junioren A net naast een podiumplaats op de 4x100 meter en werd vierde.

Een domper op de feestvreugde was de blessure van Casper van Eijck bij het laatste onderdeel, 10x100 meter. Hij blesseerde zijn hamstring en moet van de baan gedragen worden.

Lees meer voor een persoonlijk verslag van Jasmijn Lau, die met haar team de zilveren plak won op de 4x60 en de samenstelling van de zes deelnemende teams van Ciko'66.

 

Laatst aangepast op maandag, 26 september 2011 11:27 Lees meer...
 

Eindklassement medailles CD junioren

NIJMEGEN/ BERLIJN, 25 SEPT. '11 - Het eindklassement 2011 van de medaillewedstrijden voor de CD Junioren is gepubliceerd, klik hier.

In Berlijn heeft de Keniaan Makau het wereldrecord op de marathon verbeterd met 21 seconden. Hij liep de 42,195 kilometer in 2.03.38. Het oude record was met 2.03.59 in handen van Haile Gebrselassie ook in Berlijn gelopen in 2008. De 38 jarige Ethiopiër verliet vandaag de Berlijn Marathon na 27 kilometer wegens maagklachten. Klik hier voor alle uitslagen

 

Gevolgen aanpassingen wapenvergunning voor starters nog onduidelijk

PAPENDAL, 24 SEPT. '11 - Welke gevolgen de verwachte aanpassingen van de wapenvergunningen op die van de startrevolverhouders zal hebben is nog onduidelijk, maar de Atletiekunie houdt er wel rekening mee dat veranderingen zullen komen.

Hiervoor vraagt de Atletiekunie aandacht in de laatste Jurynieuwsbrief, waarin ook weer aardige wetenswaardigheden staan als bijvoorbeeld de regels voor het dragen van het startnummer.

Laatst aangepast op woensdag, 28 september 2011 19:14
 

Gezocht: leden voor de tijdelijke commissie vrijwilligersbeleid

Voor de commissie vrijwilligersbeleid is het bestuur op zoek naar leden, bij voorkeur afkomstig uit de diverse geledingen binnen Ciko (wegatletiek, baanatletiek, recreanten, ouders van jeugd en oudere jeugd) om uit te zoeken hoe vrijwilligersbeleid bij onze club in de toekomst vorm moet krijgen. Hoe werven we voldoende vrijwilligers? Moeten we veel meer naar betaalde krachten? Of zou het een verplichting moeten zijn voor alle leden om iets binnen de club te doen, zoals bij sommige andere verenigingen het geval is? Deze en andere vragen spelen bij het bestuur en het lijkt ons een mooie taak voor een commissie. Het idee is om in de voorjaars ALV van 2012 de resultaten te bespreken en daar af te spreken hoe we er binnen Ciko invulling aan gaan geven. Als je interesse hebt, meld je dan aan bij Evert Dorregeest. Bij hem kun je ook terecht voor meer informatie.
 

Ciko-atleten 3de en 7de bij meerkampwedstrijden

GEMERT, 18 SEPT. '11 - Tijdens het Nederlands Kampioenschap Meerkamp junioren B in Gemert heeft Froukje van Ligten de 7e plaats gehaald en Kyara Bijker de derde plaats in de categorie junioren D.

Froukje van Ligten behaalde de 7e plaats met een nieuw meerkamptotaal van 4700 punten. Marloes Schennink werd 9e met een persoonlijk record van 40m85 met het speerwerpen. Vere König begon haar meerkamp met een valpartij op het eerste onderdeel de 100 meter horden. Met flinke schaafwonden wist ze zich buitengewoon goed te herstellen met een persoonlijk record met hoogspringen van 1.60. Ze eindigde uiteindelijk op de 16e plaats.

Tijdens de Nationale Meerkamp junioren C/D die tegelijkertijd in Gemert plaatsvonden heeft Kyara Bijker de 3e plaats gehaald bij de meisjes junioren D. Benthe König behaalde hier een 6e plaats en Jasmijn Lau een 11e plaats. Jasmijn nog slechts een D1 junior wist maar liefst 5 persoonlijke records te halen. Bij de meisjes C behaalde Lotte Hendriksen een 14de plaats met een nieuw pr op de 1000 meter.

Bij de jongens junioren D was het tot het laatste onderdeel heel spannend wie er op het podium zouden komen. Danny Ediagbonya greep net naast de medailles en haalde een 4e plaats. David Sahetapy werd 7e met een persoonlijk record op ver en kogel.

Voor foto's klik hier en voor uitslagen hier

Laatst aangepast op zondag, 25 september 2011 22:10
 


Pagina 32 van 73

Poll

Agenda

ALV maandag 15 december 2014 om 20.00 uur in de kantine.

Bezoekers

We hebben 7 gasten online