CIKO'66

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Welkom op deze website

Welkom op de site van Ciko'66, de atletiekvereniging van Arnhem.  Atletiek voor jong en oud, voor toppers en recreanten, op de baan, op de weg en in de natuur. Met voor alle onderdelen van de atletiek gespecialiseerde trainers. De vereniging telt ruim 800 leden, waarvan de jongste zes jaar oud is en de oudste 76. De club telt verschillende categorieën en groepen speciaal afgestemd op de wensen en de prestaties van de atleten.

 

Laatste Nieuws:Nieuw Ciko'66 atleet Lia Wijnberger pakt brons op NK 10 km 40+

Toekomstig Ciko'66 atleet Lia Wijnberger heeft zondag de derde plek bemachtigd bij de NK 10 km in Tilburg in de categorie vrouwen 40+, met een tijd van 39.08. Dit is de laatste medaille die zij als Phoenix-atleet in de wacht sleept, want Lia is vanwege haar werk verhuisd naar Arnhem en wordt lid van Ciko ’66.

 

Laatst aangepast op maandag, 19 september 2011 21:31 Lees meer...
 

Finale weekend competitie Ciko ‘66

Komend weekend zullen vijf ploegen van Ciko’66 aantreden in de finale van hun competitie. Op de afsluitende dag van het baanseizoen, maken alle ploegen kans op het podium. De jongens en meisjes C, de meisjes B en de heren en dames masters hopen op eremetaal.

De Meisjes B junioren treden aan bij AV Sparta in Den Haag. In de voorrondes behaalden de atletes van Ciko ’66 een vierde plaats. Als ze in de sterkste formatie afreizen zal een podiumplaats mogelijk zijn. Zowel de jongens als de meisjes C komen uit in de tweede divisie. De jongens vertonen hun kunsten in Best bij AV Generaal Michaëlis. Na de gebiedsfinales bezetten ze een vierde positie, dus ook zij zijn kansrijk. De meisjes C reizen voor hun finale af naar Apeldoorn en zijn te gast bij AV 34. Net als de jongens stonden ze vierde na de gebiedsfinales.

Zowel de mannen als de vrouwen masters hebben hun wedstrijd in Zevenbergen bij AV de Groene Ster. Na de twee voorrondes namen de dames de tweede plaats in. Vorig seizoen werden ze Nederlands kampioen en ze hopen de titel te prolongeren. De heren bereikten nipt de finale. Ze achten zichzelf kansrijk, omdat het gelukt is de sterkst denkbare opstelling te formeren.

Laatst aangepast op woensdag, 07 september 2011 16:00
 

Dikke lucht in Tilburg

Op zondag 4 september vond in Tilburg het Nederlands Kampioenschap 10 km plaats. Van groep 7 waren drie atleten vertegenwoordigd. Gaby van Caulil in de klasse M40, Henri te Braak bij de M45 en Dick Leseman bij de M50. De wind viel in tegenstelling tot de vorige editie erg mee (kracht 2) en ook de temperatuur was niet verkeerd (21°C), maar spelbreker was de luchtvochtigheid. Het percentage liep op tot boven de 96%, dus mocht van de atleten geen supertijden verwacht worden. Gaby bleek het minste last te hebben van de slechte condities en zette een puike 32:51 op de klokken, goed voor een 8e positie in het kampioenschap. Henri werd in zijn klasse 6e met 35:23. Vorig jaar was deze tijd nog goed voor het brons. Dit jaar was in deze klasse en bij de M50 duidelijk meer concurrentie. Voor Dick Leseman zat er ook niet meer in dan een 6e plaats met zijn tijd 35:45.

Laatst aangepast op maandag, 05 september 2011 21:11
 

Drie Ciko-dames op het podium in Zevenaar

Zowel op de 5km als op de 10km wisten drie atletes van groep 5 een podiumplek te bemachtigen tijdens de Sevenaerrun. Janna Brouwer schitterde op de 5km naar een tijd van 22:02, goed voor een derde plaats. Op de 10km was het good old Saskia Brouwer die beslag legde op het zilver in een prachtige tijd van 44:42. De derde plek werd een hevige strijd tussen Jeanette Langenberg en Cordien Schreurs. De strijd viel uit in het voordeel van Jeanette. Met een tijd van 45:54 bleef zij Cordien zes tellen voor.

 

Laatst aangepast op woensdag, 31 augustus 2011 20:35 Lees meer...
 

Manon Mensink eerste Arnhems meisje

Op vrijdag 26 oktober vond in Arnhem de eerste Arnhemse Meisjesloop plaats op initiatief van Run2Day Arnhem. Theo van Maanen had een fraai maar pittig stadsparcours in het centrum uitgezet. De route met veel vals plat en een heuse beklimming van een trap was 2,4 km lang en werd door de dames twee keer afgelegd. Voor de honderd dames en meisjes finishte Manon Mensink van groep 7 als eerste. Ciko’66 was niet erg sterk vertegenwoordigd, wat ongetwijfeld te maken had met de late aankondiging van het leuke evenement. Berna van Eerten (donderdaggroep) en Jeanette Langenberg (groep 5) misten het podium nipt en waren in een mooie onderlinge strijd verwikkeld.

 

Laatst aangepast op woensdag, 31 augustus 2011 19:36 Lees meer...
 

Vice-wereldkampioen Marije Smits komt naar Ciko'66

ARNHEM, 30 AUG '11 - Vice-wereldkampioen Marije Smits zal op 12 september een clinic verzorgen bij ciko'66. Deze clinic is speciaal voor de G- atletiek opgezet. Marije is gespecialiseerd in de 100m en het verspringen. Met haar zilveren medaille bij de wereldkampioenschappen in Christchurch te Nieuw-Zeeland heeft ze haar ticket verdiend voor de spelen van London 2012.

Iedereen met een zekere handicap en/of autisme is welkom om op 12 september van 18.30 tot 19.30uur deel te nemen aan deze clinic (ouders ook welkom). Verder is er geen maximum leeftijd, wel een minimum van 8 jaar.

Voor meer informatie klik hier.

Laatst aangepast op woensdag, 31 augustus 2011 19:34
 

Loopcursus voor beginners

De vakantie is voorbij; een mooi moment om te beginnen met hardlopen! Lekker in de buitenlucht aan je conditie werken. En hardlopen samen met anderen is wel zo motiverend. Bij Ciko'66 ben je aan het juiste adres om een start te maken met je hardloopcarrière, want in september gaat er een loopcursus voor beginners van start bij Ciko'66.

 

De groep loopt op woensdagavond van 19.00 tot 20.00/20.30 uur en start per woensdag 10 september. De cursus bestaat uit 10 lessen, en kan ook gevolgd worden door een vervolgcursus. Klik hier voor meer informatie over de loopgroep op woensdag.

De  start vindt plaats in de kantine van Ciko'66 op sportcomplex Valkenhuizen (Beukenlaan 15).

Laatst aangepast op maandag, 25 augustus 2014 09:17
 


Pagina 32 van 71

Poll

Agenda

23 en 24 aug Meerkamp Krommenie

30 en 31 aug Keistad Meerkampen A'foort

30 en 31 aug Int. Meerkamp Woerden

7            sep Finale Competitie Masters

13          sep Stedenwedstrijd Pupillen

13          sep Finale Competitie Junioren C/D

19          sep Trackmeetings Wageningen

20 en 21 sep Nationale Meerkamp C/D

21          sep Finale Competitie Junioren B

Bezoekers

We hebben 13 gasten online