Leden groep 5 en 6 in training voor forse Ardennentrail

GOIRLE – Een aantal leden van de loopgroepen vijf en zes zijn in training voor de Trail des Trappistes. Gisteren, zondag 28 februari, stortten zij zich op de Smokkelaarstrail. Vijfentwintig kilometer door plompe bagger en over verende bosgrond.

smokkelaarstrail

Het deel rechtsonder gaat daadwerkelijk de Belgische grens over

Uiteindelijk moet de training uitmonden in een trail van 28 kilometer dwars door de Ardennen.  Deze Trail des Trappistes start in Florenville België eind mei en kenmerkt zich door 670 hoogtemeters waarbij twee keer een rivier overgestoken moet worden. Een paar vijfers en zessen lopen in de Ardennen de 18 km-uitvoering. Eén lid van de groep, een ervaren trailer, Edwin Castelein, heeft zich ingeschreven voor de 100 km-variant. Initiatiefnemer van het trail-voorjaar is Jan Vullings die helaas door een blessure vooralsnog aan de kant staat.

Trailings
In aanloop naar de trail in mei werkt de groep in wisselende samenstelling een aantal trailings af, trail-trainingen. De eerste echte aftrap was de Smokkelaarstrail rondom Goirle. De lopers werden geconfronteerd met bagger door zware bosbouw, vrieskoude afwisselend met een bescheiden zonnetje en de altijd linke modderplassen op de ‘single tracks’. Geheel in de geest van de trail kregen de deelnemers na afloop een pakje roomboter, smokkelgoed uit vervlogen tijden.

IMG_1878

Een deel van de groep met de trainers Wim van der Linden, Nancy de Vries en Marlies Heetebrij. Vooraan rechts Jan-Albert Verveda.

Op de plaat
In een trail gaat het meer om uithoudingsvermogen en duur dan om de tijd maar er moet vermeld worden dat Nancy de Vries, Jan-Albert Verveda en Edwin Casteliens tot het koplopers-ciko-trio behoren. Hekkesluiter was Peter Garstenveld die ook nog eens ‘plat op zijn plaat’ mocht gaan bij het ‘soepel nemen van een beekje’ om hem te citeren. Herma Inklaar liep de 12 kilometer in Goirle.

Orval
De komende weken stort de groep zich nog op de Klein Zwitserlandtrail en de Koning van Spanje Trail. Aan het eind van het voorjaar ligt aan de finish van de Trail des Trappistes geen medaille klaar: de lopers hebben moeten aangeven welk trapistenbiertje ze dan willen drinken. De keuze was uit onder andere WestMalle of Orval.

You may also like...