Nieuwe lockers voor persoonlijke spullen bij CIKO’66

Opbergen van persoonlijke spullen bij CIKO’66: nieuwe lockers

We zijn gewend om bij CIKO in de rij te staan bij de bar om je persoonlijke spullen af te geven voordat je gaat trainen. Je ontvangt dan een nummertje wat correspondeert met jouw vakje. De barvrijwilliger is er verantwoordelijk voor dat er geen onbevoegden achter de bar komen en dat je je mobiel, sleutels en dergelijke na de training weer op kunt halen. We hadden eigenlijk geen goede afspraak wat er moest gebeuren als je je nummertje kwijtraakte. In de praktijk kreeg je toch gewoon je spullen en moest de kantinebeheerder een nieuw nummertje regelen zodat het vakje wel weer gebruikt kon worden. Grotere tassen met waardevolle spullen werden gewoon ergens in de keuken neergezet.

Wat als er geen barvrijwilliger is?

Soms staat er niemand achter de bar en dat levert dan de nodige problemen/vragen op. Waar laat je dan de sleutel van de keuken? Moet iemand die meenemen of verstoppen we de sleutel? Welke groep is het eerst terug? Met het afnemend aantal vrijwilligers dat om 19.00 uur bardienst kan draaienwordt dit probleem waarschijnlijk groter. Het CIKO-bestuur heeftnagedacht hoe we ditkunnen oplossen, door bijvoorbeeld te kijken hoe ze dit regelen bij Nijmegen Atletiek en Atletiekvereniging De Liemers.

Mogelijke oplossingen

Bij Nijmegen Atletiek werken ze al een tijdje met lockers in de kantine – dit tot ieders tevredenheid. Dit lijkt ons ook een goed plan. Na oriëntatie op de tweedehands markt hebben we postvakkenlockers gekocht. Er zijn 40 postvakkenlockers entwee grote lockerkasten in de kantine geplaatst. Het is even uitproberen of dit aantal voldoende is. Eventueel kunnen we nog enkele kasten bijplaatsen. Je kunt natuurlijkeen locker  delen met een hardloopmaatje.

Hoe gaan we ermee om?

Het is vooralsnog niet de bedoeling dat iedereen een eigen kluisje krijgt. Als je je spullen uit het kluisje haalt, laat je de sleutel erin zitten en het deurtje open staan. Je neemt de sleutel dus niet mee naar huis! Je bent zelf verantwoordelijk voor je sleutel. In elke hardlopers outfit  zit wel een opbergzakje voor een sleutel, of je maakt het met de veiligheidsspeld vast. De lockers zijn aanvullend op het systeem tot nu toe maar vervangend als er geen bardienst is. Als je geen risico wil nemen kies je voor een kluisje.

Ben je toch je sleutel verloren, melddit dan bij de barvrijwilliger of als die er niet is bij een bestuurslid. De barvrijwilliger en de bestuursleden kunnen bij de reservesleutels. Het kwijtraken van de sleutel kost je €10,00zodat we weer een nieuwe sleutel bij kunnen laten maken. Het is misschien een idee om als groep een permanente grote locker te kiezen. De trainer zou de sleutel in beheer kunnen krijgen. In dit geval willen we voor de sleutel €10,00borg vragen.Een aantal kluisjes willen we persoonlijk maken. Als je persoonlijk een vast kluisje wil dan kun je dit melden bij het bestuur. Ook dan geldt €10,00 borg voor de sleutel.

Plaats van de lockers

We hebben ervoor gekozen om de lockers in de kleedruimte te plaatsen. Van te voren dachten we de lockers in het zicht van de bar te plaatsen, maar dat bleek niet zo’n fraai gezicht. We starten op 21 februari met het in gebruik nemen van de lockers. Gaandeweg kunnen we verbeteringen invoeren.
Verdere suggesties voor het gebruik van de lockers zijn van harte welkom bij het CIKO-bestuur!

You may also like...