Nieuwjaarsborrel, ofwel: praatje, plaatje, glaasje

IMG_3054

Afgelopen dinsdag is het nieuwe sportieve jaar afgetrapt met de traditionele Nieuwjaarsborrel. Prima zet van het bestuur om deze borrel wat vroeger op de avond te plannen: de kantine zat tjokvol met dus ook heel veel jeugd!

Het betekende voor Toon Damen zijn eerste publieke optreden in zijn rol als voorzitter. En dat ging hem soepel af. Er werd teruggeblikt op de rijke historie van Ciko’66. Uiteraard kwamen Gerard Tebroke en Henk Brouwer voorbij. Waarschijnlijk de meest succesvolle Ciko atleten met Nederlands Records en deelname aan de Olympische Spelen. Dames senioren met tweemaal deelname aan het EK voor teams (waarvan 1 x Goud) en Henk Viset als belangrijk man achter de oprichting van Ciko en drijvende kracht achter het huidige clubhuis.

Ciko verleden

vlnr: Gerard Tebroke, Henk Brouwer, damesploeg op EK in ’97 en Henk Viset temidden van zijn lopers.

Maar goed: dat is het verleden. Wat gaat er komend jaar gebeuren? En hoe gaan we ervoor zorgen dat Ciko opvolging krijgt voor Gerard of Henk?

Een blik vooruit:
terras met bankje

Watch the bankje!

Het terras wordt aangepakt. Een foto kan niet mooier illustreren hoe treurig het terras er uitziet dan de foto hiernaast. Toegegeven: er staat een bankje. Je zou hierop kunnen gaan zitten. De kans dat je je kroost voorbij ziet komen is minimaal. Het risico dat je met een flinke hernia de club verlaat aanzienlijk.

Hier komt dus verandering in: er worden steigerhouten meubelen aangeschaft waardoor ouders straks buiten de training mee kunnen maken en we na de training bij een ondergaand zonnetje van de thee kunnen genieten. Ben jij steigerhoutenmeubelbouwer of weet je een goed adresje: meld dit bij vrijwilligers.ciko66@gmail.com.

krachthonk1Daarnaast gaat het krachthonk nu echt worden aangepakt. Door herinrichting van de ruimte (zelfs aparte omkleedgelegenheid) en aanschaf van nieuwe apparaten moet dit ervoor gaan zorgen dat er straks nog prettiger aan de kracht kan worden gewerkt en dat atleten kunnen terugkomen van een blessure.

Uiteraard werd er ook vooruitgeblikt naar 2 grote evenementen in 2016. Om te beginnen, zoals ieder jaar, het Rondje Nederland wat door Ciko georganiseerd wordt op zondag 20 maart. Ongetwijfeld wordt dit weer een groot succes. Er kan al worden ingeschreven!

En dan 2 maanden later, op 28 mei, het 50-jarig jubileumfeest. Hier is al veel over gezegd en geschreven op de site. Achter de schermen wordt hier al heel hard aan gewerkt door een grote club mensen. Zet deze dag vast in je agenda, want dat dit een heel gaaf feest gaat worden voor alle leden, dat is zeker!

Sportieve hoogtepunten en Atleet van het Jaar:

Een intermezzo door Henk Brouwer: het belichten van de sportieve Ciko hoogtepunten van 2015. Eigenlijk te veel om op te noemen. Van junioren tot masters. Kijk maar eens op ‘laatste nieuws – wedstrijden‘. Daar komen ze allemaal nog eens voorbij.

IMG_3055

Peter Siers wordt toegesproken door Bram Peters

En dan nu – ROFFEL ROFFEL – de bekendmaking van de atleet van het jaar. Toon geeft aan dat het dit jaar weer geen eenvoudige keuze was voor het bestuur. Uiteindelijk heeft men gekozen voor aanstormend talent. De prijsuitreiking wordt gedaan door onze kersverse technisch coördinator Bram Peters – nogmaals ROFFEL ROFFEL – ATLEET van het jaar 2015 is geworden…. Peter Siers!

Peter heeft afgelopen seizoen zijn pr verbeterd met 21 cm en heeft daarbij de 2m barrière geslecht. Geen mens die weet waar dit gaat eindigen.

Atleet van het jaar

Gerard Tebroke prijs:
nieuwjaarsborrel_2016008

Bert is zich nog van geen kwaad bewust…

De minst verrassende uitreiking was die van de ‘Gerard Tebroke prijs’. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan diegene die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de vereniging. De enige voor wie dit nog een verrassing was, was de gelukkige zelf. Omdat Bert onderdeel uitmaakt van het bestuur en ditzelfde bestuur de genomineerde aandraagt, moest men hier omzichtig te werk gaan. Bert droeg zelf iemand aan, het bestuur was het hier unaniem mee eens, maar het bestuur wist wel beter. Degene die deze prijs het meest toekomt is Bert: naast bestuurslid is hij contactpersoon voor Ciko, geeft hij looptraining aan beginnende lopers, is hij de man achter de kantinecommissie, het kantine-onderhoud, de randzaken rondom de derde kerstdagloop en loopt hij zelf ook nog z’n rondjes En wedstrijdjes mee. Kortom: de man die deze prijs als geen ander verdient!

nieuwjaarsborrel_2016014Bert voelde zich, volgens zijn eigen woorden, erin geluisd, maar was zichtbaar opgetogen met Gerard Terbroke Logo.jpgdeze erkenning. Bert treedt, conform de statuten, in het voorjaar af als bestuurslid en legt dan ook zijn taak als ‘baasje’ kantinecommissie neer. Het zal niemand verbazen dat we heel hard op zoek moeten naar nieuwe vrijwilligers die dit gat gaan opvullen.

champagneEn toen was er champagne. Ook voor de kinderen!

Ciko’66 wenst al haar leden een mooi, gezond en sportief 2016!

 

You may also like...