Noord Nederlands Kampioenschappen Meerkamp

Kamp en Meerkamp Stadskanaal

IMG_4489

Met meer dan 70 mensen, waarvan 44 meerkampers, zijn we het weekend van 29 t/m 31 augustus in Stadskanaal voor de Noord Nederlands Kampioenschappen Meerkamp. Atleten van verschillende groepen doen mee; meerkampgroep, C-juniorengroep en zelfs mila-groep. Het is een gezellige bende.

Op vrijdag komen we aan op de camping. De tenten worden opgezet, een buffet uitgestald en Koen snoeit nog even de bomen voor de eigenaren. Om 15:00 hebben we bij de receptie van de camping “onze Dafne” goud zien winnen op het WK! Kippevelmoment….Toen wisten we natuurlijk al: “Dit wordt een topweekend!”En dat wordt het ook.  Hoogtepunt is het hoogspringen van Daan Lövering, Peter Siers en Julius Ediagbonya. Iedereen op de baan komt naar dit spektakel kijken. Daan springt 15cm boven zijn PR en haalt 1.86m.  Peter en Julius weten iedereen vast te houden tot een hoogte van 2.01m! Hiermee springen ze zichzelf naar een gedeelde 3e plek op de Nationale Ranglijst.Aan het eind van de eerste meerkampdag gaan we naar een meertje in de buurt om lekker af te koelen en nog meer te rennen. Met meer dan 20 man tegelijk het water inrennen, lees invallen, en een groot watergevecht houden. De dag sluiten we af met pizza eten en spelletjes doen.

Dan de afsluitende tweede dag, altijd een pittige dag omdat de vorige dag dan nog in de benen zit. Vooral bij de tienkampers die de eerste dag afsluiten met een 400m en de tweede dag met een 1500m. Die 1500m wordt natuurlijk gewonnen door mila-atleet Bart van der Maas. En dat terwijl hij voor het eerst in zijn leven een meerkamp doet!Het is een geweldig weekend geweest.   Bedankt voor de geweldige organisatie Petra en Tanja!

Froukje

PS: Lees er meer over in de volgende Cikoerier

You may also like...