Pupillen

 

_ET62654

 

Atletiek in het kort.
Atletiek is een oude sport waaraan atleten in een groep of individueel aan deelnemen. Atletiek wordt ‘de moeder der sporten’ genoemd omdat het de basisbewegingen van de mens omvat : lopen, springen en werpen.

Waar wordt atletiek gehouden?
Atletiek wordt meestal buiten gehouden op een atletiekbaan, deze zijn ovaal en 400 m lang. In het midden worden de spring en werponderdelen beoefend. De loopbaan kan van gras, sintels of kunststof gemaakt zijn.

Atletiek is dus veelzijdig en afwisselend. Spelenderwijs leer je o.a. hardlopen, kogelstoten, hoogspringen, balwerpen en verspringen. Je zal leren omgaan met jouw eigen kracht en omdat je traint in een groep met leeftijdgenootjes leer je ook om samen te werken.

Groepen.
Elke atleet, jong en oud, wordt ingedeeld in een groep aan de hand van zijn of haar leeftijd. Dit noemen wij leeftijdsindeling.
De leeftijdsindeling is volgens de landelijke indeling van de Atletiek Unie  (KNAU) en is gebaseerd op het geboortejaar.
Ieder jaar op 1 november verandert de indeling weer.

De indeling van de groepen per 1 november 2017 is:

Categorie Geboortejaar
Minipupil 2011
C pupil 2010
B pupil 2009
1ste jaars A-pupil 2008
2de jaars A-pupil 2007

Per 1 november schuiven de pupillen weer een groep op. Kijk in de leeftijdsindeling hieronder voor de juiste categorieën. De pupillen die nu 2e jaars A-pupil zijn, schuiven door naar de D-junioren. De D-junioren trainen op andere tijden en gedeeltelijk op andere dagen dan de pupillen. De trainingen van de D-junioren zijn op:

 • Maandag: van 19:15 tot 20:45.
 • Donderdag: van 19:00 tot 20:30.

De eerste training van deze pupillen in hun nieuwe groep is donderdag 2 november of maandag 6 november.

Trainingen
Alle trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van Ciko´66 op sportcomplex Valkenhuizen. De trainingen zijn op dinsdag en/of donderdag van 17:45 tot 18:45. Hieronder vind je alle belangrijke informatie voor de trainingen van de pupillen van Ciko’66:

 • Alle pupillen trainen dinsdag en donderdag buiten op de baan.
 • Afmelden voor trainingen is niet verplicht.
 • Bij slecht weer gaan geplande trainingen altijd door, behalve als het onweert.
 • Vanwege de veiligheid is het verzoek aan de ouders om de pupillen na afloop van de training op te komen halen op of bij de baan of de kantine en de pupillen niet zelfstandig de parkeerplaats op te laten lopen.

Kleding tijdens de training in de herfst en de winter

De pupillen trainen ook in de winter buiten. Het is daarom belangrijk dat de pupillen goed gekleed zijn tegen regen en kou om zo ook in de winter een leuke training te hebben:

 • Bij kans op regen: regenkleding meenemen
 • Bij koud weer:
 • Warme kleding (voldoende lagen) én
 • Handschoenen én
 • Muts (de meeste warmte verlies je via je hoofd)
 • Bij vorst: een maillot/tight als onderlaag.

Zorg ook dat de pupillen een warme, droge jas hebben om na de training aan te trekken.

Categorie Trainers DINSDAG
Trainers DONDERDAG
Mini-pupillen, pupillen C

Mylène Sahetapy

Evelien Bom

Michael Osayande

Mylène Sahetapy

Michael Osayande

Pupillen B

Doortje van der Mark

Wies Roemaat

 Bram van Dongen

Antonny Ediagbonya

 

Pupillen A 1e jrs

Jesse Bleiker

Bram van Dongen

Sanne Dekker

(niet in winterperiode)

Jesse Bleiker

Isabelle Aalders

Sanne Dekker

(niet in winterperiode)

Pupillen A 2e jrs.

Steffan Pelkman

Ellen Tinneveld

 Steffan Pelkman

Ellen Tinneveld

Indoorwedstrijden en Cross-wedstrijden 2017-2018

Deze winter zijn er weer cross- en indoorwedstrijden waar de pupillen van Ciko aan kunnen deelnemen:

Open Gelders/Overijsselse crosscompetitie

Datum Organisatie

Sluiting

inschrijving

Meer informatie
Zaterdag 11 november 2017 AV Athlos, Harderwijk 6 november www.athlos.nl
Zaterdag 9 december 2017 AV Cialfo, Epe 2 december www.avcialfo.nl
Zaterdag 13 januari 2018 AV Isala, Kampen 6 januari www.avisala96.nl
Zaterdag 17 februari 2018 AV NOP, Emmeloord 10 februari www.avnop.nl

Inschrijven voor de wedstrijden van de crosscompetitie moet door de deelnemers zelf gebeuren via www.inschrijven.nl. Zie ook http://www.regioijsseldelta.nl/ onder Crosscompetitie.

Indoorwedstrijden

We hebben dit jaar twee pupillenwedstrijden uitgekozen waar we met zoveel mogelijk pupillen aan mee willen doen.

Datum Organisatie

Sluiting

inschrijving

Meer informatie
Zat. 13 januari Indoorwedstrijd D’n Ouwe Toren, Gemert 2 januari

Athletics Champs-wedstrijd

http://www.gacgemert.nl/

Zon. 11 maart Indoor Apeldoorn – pupillen 9 januari

www.indoorapeldoorn.nl

Dit is de enige indoorwedstrijd voor pupillen op een echte officiële indoor-baan. De inschrijving van deze wedstrijd sluit erg vroeg i.v.m. de grote deelname.

Opgeven voor deze wedstrijden: zie hieronder.

AthleticsChamps – Stedenwedstrijden
Alle Stedenwedstrijden zijn AthleticsChamps wedstrijden. Bij AthleticsChamps wedstrijden worden de onderdelen in een andere vorm uitgevoerd. De nieuwe opzet van deze pupillenwedstrijden gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Daarbij worden nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen geïntroduceerd en nieuwe materialen gebruikt. Bovendien worden de wedstrijden in teamverband uitgevoerd, en dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier.

Ouders die voorheen lange tijd langs de kant van de baan stonden te wachten, krijgen een actieve rol in de begeleiding en de jurering bij deze nieuwe wedstrijdvorm.

Athletics Champs is atletiekecht met het doel sneller, hoger en verder.

Andere essentiële aspecten van Athletics Champs zijn:

 • Kindgericht: het kind staat centraal bij Athletics Champs
 • Laagdrempelig: ieder kind doet mee en blijft meedoen op de onderdelen
 • Intensief: op alle onderdelen is het kind vaak aan de beurt
 • Veelzijdig: Athletics Champs bevat veelzijdige onderdelen waarin lopen, springen en werpen aan bod komen
 • Geen spelletjes: Athletics Champs is geen spelletje maar heeft wel een speels-prestatieve insteek.

Kijk voor meer informatie op: http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=201.

 

Deelname aan wedstrijden

Inschrijven en betaling voor de indoorwedstrijden gaat centraal. We zijn op dit moment bezig met de vervanging van George, die voorheen de inschrijvingen verzorgde. Zodra hier meer over bekend is en er een nieuw contactpersoon is, laten we dit weten.

Bij inschrijving graag voor- en achternaam, categorie, m/v, geboortedatum en licentienummer vermelden. Aan deelname aan wedstrijden zijn kosten verbonden, die wij aan de organiserende vereniging moeten afdragen. Mocht u nog geen wedstrijdgeld betaald hebben dan stort u per pupil € 12,- op bankrekening NL61RABO0171036050 o.v.v. “naam atle(e)t(en)”. Deze rekening staat op naam van Ciko’66 te Arnhem. De inschrijfkosten voor deze wedstrijden worden van dit tegoed afgeschreven en aan de organiserende vereniging betaald. Bij een dreigend tekort op deze rekening zult u hierover (per e-mail) worden geïnformeerd. Bij een negatief saldo kan Ciko besluiten om uw zoon/dochter niet in te schrijven voor wedstrijden.

 

Pupillen kunnen natuurlijk ook aan andere wedstrijden dan deze wedstrijden mee doen. U moet dan zelf voor de inschrijving en betaling bij de organiserende vereniging zorgen. Meer informatie over andere wedstrijden staat op https://www.atletiek.nl/wedstrijdkalender.

Wedstrijdlicentie
Om aan indoor wedstrijden mee te mogen doen, moet een pupil cq. atleet een zg. wedstrijdlicentie hebben.
Deze kost € 8,00 en is geldig gedurende het hele jaar. Als een atleet deze nog niet heeft, kan hij/zij deze aanvragen bij de ledenadministratie van Ciko’66: Ledenadminstratie@ciko66.nl

Ieder wedstrijdlid krijgt een pasje met daarop zijn/haar licentienummer. Dit nummer moet worden vermeld bij inschrijving voor een wedstrijd. Een atleet kan direct na aanvraag van de wedstrijdlicentie aan wedstrijden mee doen (als dan om het nummer wordt gevraagd kan worden vermeld dat dit in aanvraag is bij de Atletiekunie). Voor clubkampioenschappen is een wedstrijdlicentie niet verplicht.

Wedstrijddag

Het is aan te raden om ongeveer drie kwartier voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn. Deelnemers moeten ongeveer 10 minuten voor het begin van de wedstrijd bij hun eerste onderdeel zijn. Voor die tijd moeten ze nog omkleden, hun startnummer ophalen, inlopen en uitzoeken bij welk onderdeel ze moeten beginnen. Het chronoloog, het tijdschema met daarop vermeld wanneer welke onderdelen zijn, wordt meestal gepubliceerd op de website van de organiserende vereniging.

Clubtenue
Het clubtenue van Ciko’66 bestaat uit een zwarte broek/legging en een oranje shirt of voor de meisjes een topje. Het dragen van het clubtenue tijdens wedstrijden is officieel niet verplicht. Andere kleding mag ook, maar een oranje shirt is natuurlijk wel het mooiste.

Overige info en tips :

Vakanties

Tijdens de vakanties worden er geen pupillentrainingen gegeven.

 • Herfstvakantie: 14 oktober – 22 oktober 2017
 • Kerstvakantie: 23 december 2017 – 7 januari 2018; vanwege de traditioneel lage op komst die dag wordt er op de laatste donderdag voorafgaand aan de Kerstvakantie ook geen training gegeven.
 • Krokusvakantie: 10 februari – 18 februari 2018

E-mailadres:

Het is handig om van alle pupillen/ouders een correct e-mailadres te hebben. Als dit nog niet bekend is willen we u vragen uw e-mailadres door te geven aan Bram van Dongen: bevandongen@tele2.nl.

Informatie brief winter – zomer periode: twee maal per jaar worden er na de trainingen informatie brieven uitgedeeld aan alle pupillen.

 

Sportkleding / sportschoenen: Runnersworld
Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 68a, 6828 BT Arnhem
Tel. (026) 44 24 223
www.runnersworldarnhem.nl
info@runnersworldarnhem.nl

Contactpersonen: