Pupillen

 

_ET62654

Groepen.
Elke atleet, jong en oud, wordt ingedeeld in een groep aan de hand van zijn of haar leeftijd. Dit noemen wij leeftijdsindeling.
De leeftijdsindeling is volgens de landelijke indeling van de Atletiek Unie  (KNAU) en is gebaseerd op het geboortejaar.
Ieder jaar op 1 november verandert de indeling weer.

De indeling van de groepen per 1 november 2017 is:

Categorie Geboortejaar
Minipupil 2011
C pupil 2010
B pupil 2009
1ste jaars A-pupil 2008
2de jaars A-pupil 2007

Per 1 november schuiven de pupillen weer een groep op. Kijk in de leeftijdsindeling hieronder voor de juiste categorieën. De pupillen die nu 2e jaars A-pupil zijn, schuiven door naar de D-junioren. De D-junioren trainen op andere tijden en gedeeltelijk op andere dagen dan de pupillen. De trainingen van de D-junioren zijn op:

 • Maandag: van 19:15 tot 20:45.
 • Donderdag: van 19:00 tot 20:30.

De eerste training van deze pupillen in hun nieuwe groep is donderdag 1 november of maandag 5 november.

Trainingen
Alle trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van Ciko´66 op sportcomplex Valkenhuizen. De trainingen zijn op dinsdag en/of donderdag van 17:45 tot 18:45.

 • Alle pupillen trainen dinsdag en donderdag buiten op de baan.
 • Afmelden voor trainingen is niet verplicht.
 • Bij slecht weer gaan geplande trainingen altijd door, behalve als het onweert.
 • Vanwege de veiligheid is het verzoek aan de ouders om de pupillen na afloop van de training op te komen halen op of bij de baan of de kantine en de pupillen niet zelfstandig de parkeerplaats op te laten lopen.

Kleding tijdens de training in de herfst en de winter

De pupillen trainen ook in de winter buiten. Het is daarom belangrijk dat de pupillen goed gekleed zijn tegen regen en kou om zo ook in de winter een leuke training te hebben:

 • Bij kans op regen: regenkleding meenemen
 • Bij koud weer:
 • Warme kleding (voldoende lagen) én
 • Handschoenen én
 • Muts (de meeste warmte verlies je via je hoofd)
 • Bij vorst: een maillot/tight als onderlaag.

Zorg ook dat de pupillen een warme, droge jas hebben om na de training aan te trekken.

Categorie DI DO
Mini-pupillen, pupillen C Sanne van Engeland Sanne van Engeland
Pupillen B

Doortje van der Mark

Wies Roemaat

Bram van Dongen

 

Pupillen A 1e jrs Bram van Dongen Sanne Dekker
Pupillen A 2e jrs. Steffan Pelkman Steffan Pelkman

Wedstrijdschema baanseizoen

De volgende wedstrijden staan dit zomerseizoen op het programma:

Datum Wedstrijd Organisatie

Sluiting

inschrijving

Zat. 7 april Stedenwedstrijd AVA ’70, Aalten www.ava70.nl 27 maart
Zat. 9 juni Stedenwedstrijd AV Wijchen, Wijchen www.avwijchen.nl 29 mei
Zat. 30 juni Stedenwedstrijd Ciko ’66, Arnhem www.ciko66.nl 19 juni
Zat. 8 sept. Stedenwedstrijd Ede of Gendringen 28 augustus
Zon. 30 sept. Clubkampioenschappen Ciko ’66, Arnhem www.ciko66.nl 26 augustus

AthleticsChamps – Stedenwedstrijden
Alle Stedenwedstrijden zijn AthleticsChamps wedstrijden. Bij AthleticsChamps wedstrijden worden de onderdelen in een andere vorm uitgevoerd. De nieuwe opzet van deze pupillenwedstrijden gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Daarbij worden nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen geïntroduceerd en nieuwe materialen gebruikt. Bovendien worden de wedstrijden in teamverband uitgevoerd, en dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier.

Ouders die voorheen lange tijd langs de kant van de baan stonden te wachten, krijgen een actieve rol in de begeleiding en de jurering bij deze nieuwe wedstrijdvorm.

Athletics Champs is atletiekecht met het doel sneller, hoger en verder.

Kijk voor meer informatie op: http://www.athleticschamps.nl/.

 

Deelname aan wedstrijden

Inschrijven en betaling voor deze wedstrijden gaat centraal via Mirjam Hagemans: ciko66pupillen@gmail.com. Bij inschrijving graag voor- en achternaam, categorie, m/v, geboortedatum en licentienummer vermelden. Aan deelname aan wedstrijden zijn kosten verbonden, die wij aan de organiserende vereniging moeten afdragen. Mocht u nog geen wedstrijdgeld betaald hebben dan stort u per pupil € 12,- op bankrekening NL61RABO0171036050 o.v.v. “naam atle(e)t(en)”. Deze rekening staat op naam van Ciko’66 te Arnhem. De inschrijfkosten voor deze wedstrijden worden van dit tegoed afgeschreven en door Ciko aan de organiserende vereniging betaald. Bij een dreigend tekort op deze rekening zult u hierover (per e-mail) worden geïnformeerd. Bij een negatief saldo kan Ciko besluiten om uw zoon/dochter niet in te schrijven voor wedstrijden.

Pupillen kunnen natuurlijk ook aan andere wedstrijden dan deze wedstrijden mee doen. U moet dan zelf voor de inschrijving en betaling bij de organiserende vereniging zorgen. Meer informatie over andere wedstrijden staat op https://www.atletiek.nl/wedstrijdkalender.

Wedstrijdlicentie
Om aan indoor wedstrijden mee te mogen doen, moet een pupil cq. atleet een zg. wedstrijdlicentie hebben.
Deze kost € 8,00 en is geldig gedurende het hele jaar. Als een atleet deze nog niet heeft, kan hij/zij deze aanvragen bij de ledenadministratie van Ciko’66: Ledenadminstratie@ciko66.nl

Ieder wedstrijdlid krijgt een pasje met daarop zijn/haar licentienummer. Dit nummer moet worden vermeld bij inschrijving voor een wedstrijd. Een atleet kan direct na aanvraag van de wedstrijdlicentie aan wedstrijden mee doen (als dan om het nummer wordt gevraagd kan worden vermeld dat dit in aanvraag is bij de Atletiekunie). Voor clubkampioenschappen is een wedstrijdlicentie niet verplicht.

Wedstrijddag

Alle Stedenwedstrijden beginnen om 11.00u met estafettes voor iedereen. 15 Minuten voor die tijd begint de warming-up. Voor die tijd moeten de atleten nog hun startnummer krijgen, hun team opzoeken en uitzoeken bij welk onderdeel ze moeten beginnen etc. Als je meedoet aan een Stedenwedstrijd moet je daarom 3 kwartier van tevoren, dus om 10:15 aanwezig zijn.

Veel informatie, zoals de groepsindeling is te vinden op atletiek.nu. Hier worden tijdens de wedstrijd ook de uitslagen al gepubliceerd. Ook op de website van de organiserende vereniging is vaak nuttige informatie te vinden.

Clubtenue
Het clubtenue van Ciko’66 bestaat uit een zwarte broek/legging en een oranje shirt of voor de meisjes een topje. Het dragen van het clubtenue tijdens wedstrijden is officieel niet verplicht. Andere kleding mag ook, maar een oranje shirt is natuurlijk wel het mooiste.

Overige info en tips :

Vakanties

Tijdens de vakanties worden er geen pupillentrainingen gegeven.

 • Meivakantie: 28 april t/m 13 mei 2018
 • Zomervakantie: 7 juli t/m 19 augustus 2018

E-mailadres:

Het is handig om van alle pupillen/ouders een correct e-mailadres te hebben. Als dit nog niet bekend is willen we u vragen uw e-mailadres door te geven aan Bram van Dongen: bevandongen@tele2.nl.

Informatie brief winter – zomer periode: twee maal per jaar worden er na de trainingen informatie brieven uitgedeeld aan alle pupillen.

Contactpersonen: