Rondje Nederland De leukste familieloop van Nederland - info@rondjenederland.com

Home RondjeInschrijfformulier scholenparcourspraktische infouitslagensponsors


Op 17 maart 2019 organiseert atletiekvereniging Ciko’66 weer het Rondje Nederland: de jaarlijkse prestatieloop dwars door het Nederlands Openluchtmuseum! Voor kinderen zijn er speciale kortere afstanden.

Skar is hoofdsponsor. Meer weten? Klik op het logo!

Vier afstanden
Familieloop Rondje Nederland kent vier afstanden: één kilometer (kinderen) , 2,5 kilometer (kinderen), vijf en tien kilometer. Het parcours is voor iedereen: jong, oud, getraind of amateur; iedere deelnemer kiest zijn eigen afstand. Klik hier voor praktische info over het verloop van de wedstrijd. Na afloop ontvangen de kinderen een herinneringsmedaille.

De prestatieloop van vijf of tien kilometer voor volwassenen voert de deelnemers dwars door het museumpark en zelfs door de omliggende bossen. Voor de tijdregistratie wordt er gewerkt met het Ipico- tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop wel weer ingeleverd te worden. Alle deelnemers aan Rondje Nederland krijgen 17 maart gratis toegang tot het openluchtmuseum, supporters zijn ook welkom.

downloadRondje Nederland 2016 1 kmRondje Nederland kiest dit jaar voor de Stichting Bio als het jaarlijkse goede doel. Het is een echt in Arnhem gevestigd goed doel. In de jaren vijftig werd Stichting Bio door de overheid gevraagd onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een plaats waar poliopatiëntjes konden worden behandeld. De stichting kocht een stuk grond in Arnhem aan, waar architect J.J.P.Oud het Bio-Herstellingsoord voor ontwierp. In 1959 werd het oord in gebruik genomen voor kinderrevalidatie, omdat de noodzaak voor een opvangplaats voor poliopatiëntjes minder noodzakelijk was geworden. Tot 1967 exploiteerde Bio twee tehuizen, het Bio-Vacantieoord in Bergen aan Zee en Bio-Kinderrevalidatie in Arnhem. Sindsdien is Bio-Kinderrevalidatie in Arnhem doorgegaan, ook al leeft de naam Bio-Vacantieoord bij velen nog voort.


Subsponsors:made in ArnhemRabobank – Win Wandelgidsen – Sportbedrijf Arnhem


Voor praktische informatie: klik hier. Alle info over het parcours staat hier. Nieuwsgierig wat je vorig jaar liep? Klik hier.