Stichting Bio nieuwe goede doel Rondje Nederland

downloadRondje Nederland 2016 1 kmRondje Nederland, de jaarlijkse Ciko hardloopwedstrijd door het Openluchtmuseum, kiesr dit jaar voor de Stichting Bio als het jaarlijkse goede doel.

Het is ook echt een in Arnhem gevesvtigd goed doel. In de jaren vijftig werd Stichting Bio door de overheid gevraagd onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een plaats waar poliopatiëntjes konden worden behandeld. De stichting kocht een stuk grond in Arnhem aan, waar architect J.J.P.Oud het Bio-Herstellingsoord voor ontwierp. In 1959 werd het oord in gebruik genomen voor kinderrevalidatie, omdat de noodzaak voor een opvangplaats voor poliopatiëntjes minder noodzakelijk was geworden.

Tot 1967 exploiteerde Bio twee tehuizen, het Bio-Vacantieoord in Bergen aan Zee en Bio-Kinderrevalidatie in Arnhem. Sindsdien is Bio-Kinderrevalidatie in Arnhem doorgegaan, ook al leeft de naam Bio-Vacantieoord bij velen nog voort.

Ciko-ers die zich willen inschrijven voor de Rond Nederland en die het goede doel willen steunen (hoeft niet) kunnen zich hier inschrijven: KLIK HIER

You may also like...