Storm ook voor ciko-ers scherprechter op strand Egmond

EGMOND – Windkracht zeven was scherprechter op het strand in Egmond tiijdens de halve marathon dit weekend. Vanuit Ciko liepen meerdere atleten in de 44ste editie mee.  Coen Kuiper liep een verdienstelijke 1:35:19 in de langzaamste halve van Egmond sinds 1985.

Coen Kuiper in wit shirt en Marlies Heetebrij in oranje jack

Coen Kuiper in wit shirt en Marlies Heetebrij in oranje jack

Coen liep op het startnummer van een andere Ciko-loopster en komt dus niet in de officiële ranking voor. Hij maakte deel uit van een delegatie van lopers uit groep 5/6 die zich ieder jaar in steeds wisselende samenstelling  inschrijven voor de ruim 21 kilometer aan zee.

Het parcours was dit jaar wat gewijzigd: de lopers liepen vanuit Egmond meteen het strand op en hoefden dus niet eerst door het dorp. Deze meters werden ter hoogte van Bakkum weer goed gemaakt.

Ook secretaris Jan de Jonge liep mee en had het erg zwaar...

Ook secretaris Jan de Jonge liep mee en had het erg zwaar…

De eerste zeven kilometer op het strand kenmerkten zich door een buitengewoon straffe wind met een windkracht 6 tot 7.  Die wind was bestendig maar het weer was grillig: lopers werden  ter hoogte van Egmond getracteerd op een hagelbui en bij Castricum op een zonnetje. De kledingkeuze was eigenlijk de grootste uitdaging in Egmond: te koud op het strand, te warm in de duinen, het eeuwige dilemma van deze wedstrijd.

uitslag_Egmond

Ciko-ers in de officiële uitslagenlijst

De terugtocht door de duinen was relatief makkelijk met wind in de rug en te verwaarlozen bultjes en buitjes, althans voor lopers die vanuit Ciko Arnhem park Klarenbeek, de stuwwallen en de Monnikensteeg als hun broekzak kennen. In de halve van Egmond staat de bloedweg op zo’n 19 kilometer bekend als brekebeen.  Ook dat is voor Arnhemse lopers echter een bult die is te overzien.

Wie de officiële uitslagen selecteert op vereniging Ciko komt achter Coen als eerste Ciko-dame trainster Marlies Heetebrij tegen met een eindtijd van 1:46, gezien de omstandigheden een prima eindtijd. Mochten er sterke Ciko-lopers zijn dan is het jammer dat zich niet als lid hebben ingeschreven.

Hoe zwaar het was? Voor een filmimpressie zie hieronder:

Voor foto’s zie hier (fotografie: Femke Huter):

 

 

You may also like...