Trainer Gordon Abraham neemt afscheid

ARNHEM/GRONINGEN – Gordon Abraham heeft afscheid genomen als trainer van Ciko. Hij was lid vanaf 1996 en trainde vooral loopgroep vijf.

Gordon 6

Een vechter van Ierse afkomst

Gordon heeft een nieuwe baan gevonden in Groningen. Dat maakt het hem onmogelijk nog langer voor de groep te staan die hij vanaf 2003 onder zijn hoede had. Gordon was een bevlogen trainer die altijd voor ‘iets extra’s’ in de training gaat om het beste uit zijn atleten te halen. Zelf liep hij forse afstanden. Zo liep hij de marathon, de hardloopvierdaagse Apeldoorn binnen de 8 uur (100 km in meerdere wedstrijden) en de 60 km van Texel.

20140908 Tullamore krant

De Ciko-atleten waren goed voor een stuk in de Ierse krant

Tullamore
Trainer Gordon deelde zijn groep ook altijd in: ‘snelle lopers, nog snellere lopers en erg snelle lopers’  Om de prestatie te benadrukken. Gordon is een vechter van Ierse afkomst. Een hoogtepunt in zijn trainerscarrière was de halve marathon in Tullamore augustus 2014.

tullamore

Gordon (rechts) met de lopers die hij mee naar Ierland nam

Het was een wedstrijd op zijn geboortegrond en een flinke delegatie ciko-lopers gaven acte de présence. Ze haalden zelfs de lokale krant vanwege hun prestatie die – dat moet gezegd worden – deels ook werd voorbereid vanuit de pub vanachter een goed glas Guinness.

 

 

 

 

 

 

You may also like...