2020 – Extra info Trail en Weg

Vragen of je aanmelden? Mail naar ltc.ciko66@gmail.com

Op zaterdagen vertrekt de trailgroep niet vanaf Ciko maar vanaf een uitdagende plek op de Veluwe in de omgeving van Arnhem, Rozendaal of Velp. Als je hierover meer wilt weten stuur dan een bericht naar iktrail@ciko66.nl. Als je alleen op zaterdag meeloopt kun je met een 10-rittenkaart per kwartaal deelnemen. Stuur ons een bericht en we informeren je over de mogelijkheden.  Lees hier extra info over trailen bij Ciko.

Waarop is deze groep gericht

Prestatieverbetering trailrunning en wegatletiek. Sociale contacten zijn belangrijk.

De trainingen op zaterdag zijn gericht op trailtechniek, zwerven in de vrije natuur en plezier beleven aan het hardlopen. Uitproberen trailmateriaal is mogelijk op verzoek. Klik hier voor meer info over trailrunning bij Ciko.

De trainingen op dinsdag en donderdag zijn vooral gericht op het verbeteren van de loop- en trailtechniek en het verhogen basissnelheid en duurvermogen. De trainingen op donderdagen sluiten aan op het trainingsschema van de dinsdag-trainingen van de Baan en Weg groep en de zaterdagtrainingen van de Ciko Long Distance Trail groep (zaterdagen). Dit trainingsschema incl. periodisering is gericht op specifieke wedstrijddoelen in het voorjaar en in het najaar (variërend van 5 km wedstrijden tot marathons). 

Waaruit bestaat de training

Warming-up

Loopscholing: gericht op verbeteren loop- en trailtechniek en op kracht en corestability

Kern van de training: afwisselende trainingsvormen zoals heuvel, tempo-duurloop, fartlek, interval

Cooling-down

Wat is het niveau

Minimaal 1,5 uur, 10 km kunnen hardlopen

Wil je verder of sneller, kijk dan bij de Ciko Long Distance Trail groep

Wie zijn de trainers

Wim van der Linden, Nancy de Vries, Edwin Castelein, Jan de Jonge, Gerrie Pasman, Jeroen Gosse

Ga terug naar Kies de loopgroep die bij je past