Rondje Nederland

De gezellige familieloop kent 5 afstanden: 

  • 650 meter (4-5 jaar)
  • 1,2 kilometer (6 t/m 7 jaar)
  • 2,5 kilometer (7 t/m 12 jaar)
  • 5 kilometer (vanaf 13 jaar) 
  • 10 kilometer (vanaf 13 jaar)

Het parcours is voor iedereen geschikt: jong, oud, getraind of amateur. Welke afstand loop jij dit jaar? Na afloop ontvangen alle kinderen een beloningsmedaille. Klik hier voor praktische informatie over het verloop van de wedstrijd.

De prestatieloop van vijf of tien kilometer voor (jong)volwassenen loopt dwars door het Openluchtmuseum en zelfs door de omliggende bossen. Voor de tijdregistratie wordt er gewerkt met het Ipico- tijdregistratiesysteem. De chips dienen na afloop ingeleverd te worden. Alle deelnemers van Rondje Nederland krijgen op 20 maart gratis toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom! Nieuwsgierig naar het parcours?

Jeugd 650 meter (vanaf 12.00 uur)

Voor de allerjongsten t/m 6 jaar is er een kort parcours uitgezet van 650 meter. De kinderen lopen binnen de hekken van het Openluchtmuseum.

Klik hier voor het parcours.


Jeugd 1,2 kilometer (vanaf 12.40 uur)

Voor de kinderen tot en met 8 jaar is er een kort parcours uitgezet van 1 kilometer. De kinderen lopen langs de belangrijkste gebouwen en blijven binnen de hekken van het Openluchtmuseum.

Klik hier voor het parcours.


Jeugd 2,5 kilometer (vanaf 14.00 uur)

De oudere kinderen van 9 tot en met 12 jaar zullen maar liefst 2,5 kilometer over het museumterrein rennen. Waarbij ook zij langs vele historische gebouwen lopen.

Klik hier voor het parcours.


5 en 10 kilometer (10.00 uur/10.15 uur)

De paden in het Openluchtmuseum zijn grotendeels verhard. Wel zitten er enkele heuvels in het parcours. Tip: loop niet te hard van stapel, het begin kent een venijnig stukje vals plat.

Klik hier voor het parcours (5- en 10 km).

Hieronder vindt u een video-impressie van het 5 en 10 km parcours: