Trailrunning

Hardlopen kun je altijd en overal, maar wat is er mooier dan zwerven in de vrije natuur. Je geniet van bos, heide, landschap en niet te vergeten wild…  De Veluwe is een prachtig decor. De heuvels in Beekhuizen, de zandverstuivingen en de trappen op de Posbank zijn uitdagend. Het hardlopen op smalle paadjes (‘single tracks’) kent een eigen charme. Tijd telt niet. Het is beleving.

          

Hardlopen in de natuur heet ’trailen’. Je kunt natuurlijk zelf het bos inlopen, maar met specifieke technieken gaat dit trailen een stuk makkelijker en veiliger. Hoe ren je die trappen op en ontwijk je de boomwortels? Hoe ga je de strijd aan met de heuvels of bergen? Lopen met stokken?

Je kent Ciko’66 van baan- en wegatletiek. De vereniging staat borg voor kwaliteit. Ervaren en gediplomeerde trainers zorgen voor verantwoorde schema’s die passen bij je doelen. Zij schaven aan je looptechniek. Je zult merken dat hardlopen technischer is dan je dacht. De oefeningen helpen je blessurevrij te kunnen blijven hardlopen.

Trainen specifiek gericht op het rennen in de natuur op onverharde ondergrond. Dat doen wij in het Nationaal Park de Veluwezoom. Maar bij voldoende belangstelling maken we ook uitstapjes naar de Ardennen, Duitsland en wellicht naar de Alpen. Ciko66 werkt voor het trailprogramma samen met Atletiekunie en MudSweatTrails, een professionele organisatie in trailrunning.

In een groep van 10 tot 15 lopers leer je de beginselen van trailen. Op het programma staat onder andere trailtechniek, advies over materiaal en lopen met GPS. Voor de groep staan ervaren trailers die je veel adviezen kunnen geven. Gastlessen of trailen bij de buren behoort zeker tot de mogelijkheden. Of wat te denken van een trailsafari? Het uitproberen van materiaal behoort tot de mogelijkheden. We starten elke zaterdag op een uitdagende plek op de Veluwe in de omgeving van Arnhem, Rozendaal of Velp.
De traillessen beginnen om 9 uur, en duren 1,5 uur.

Je hoeft je nog niet meteen als Ciko-lid in te schrijven. Je kunt met een 10-rittenkaart per kwartaal deelnemen. Stuur ons een bericht en we informeren je over de mogelijkheden.

Wij richten ons op de beginnende trailer met enige basisconditie. Als basis gaan we ervan uit dat je 10 km kunt hardlopen in een rustig tempo. Wil je verder of harder dan bestaan daarvoor ook mogelijkheden. Bijvoorbeeld onze Ciko Long Distance Groep
Je kunt je aanmelden of vragen stellen door een mail te sturen naar iktrail@ciko66.nl. Dat kan ook via de openbare Facebook groep. Stuur dan een PB.

Tot trails!

De trainers: Edwin Castelein, Coen Kuiper, Wim van der Linden en Nancy de Vries