Vergoeding / kosten

Er zijn in beginsel geen kosten verbonden aan het eerste consult tijdens het sportspreekuur. Bij verdere behandeling zullen de kosten van één van de leden van het SMT via de zorgverzekeraar lopen.

Voor aanvullende sportblessureconsulten bij de sportarts is een verwijzing van je huisarts noodzakelijk. Atleten kunnen vervolgens een afspraak maken op het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) of op de Sportpoli van Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Voor preventieve sportmedische onderzoeken (basis, uitgebreid) of (sport-)keuringen kun je terecht bij het SMCP. Deze zorg zit in de aanvullende verzekering (let wel even op je vergoedingen).

Verder heeft iedereen onder de 18 jaar maximaal 18 behandelingen fysiotherapie in het basispakket met aanvullend eventueel meerdere behandelingen naargelang men hiervoor extra verzekerd is.

Voor sportpodotherapie, sportpsychologie, voedings- en leefstijladviezen gelden verschillende vergoedingen afhankelijk van je verzekeraar.

Ben je 18 jaar of ouder dan ben je zelf verantwoordelijk voor een adequate zorgdekking waaronder de behandeling van fysio- of podotherapie. Houd er rekening mee dat vanaf deze leeftijd deze vormen van therapie niet meer in het basispakket maar in de aanvullende verzekering zit. CIKO’66 gaat ervan uit dat elke atleet hier zelf voor verantwoordelijk is.