Ciko ontvangt wethouder sport Van Dellen

Ciko ontving deze week Jan van Dellen, wethouder sport van Arnhem. Het was een open kennismaking. Volgens de wethouder telt Arnhem 300 verenigingen waarbij Ciko met ruim 600 leden tot de grotere behoort. ‘Ciko kan zeker trots zijn op wat het betekent voor de stad’, aldus de wethouder. Van Dellen wees tijdens het bezoek op het belang van bewegen en sport voor Arnhemse waar obesitas volksvijand nummer één is. ‘Als jongeren één of twee jaar thuis op de bank aan zitten, dan zijn ze verloren voor de sport. Ook Ciko kan daarin een goede rol spelen’, aldus de bestuurder. Zijn ambitie is dan ook om de brug te slaan tussen verenigingen en de bewoners.

Ideale wereld

Van Dellen: ‘In de ideale wereld willen wij naar open sportfaciliteiten waar leden en niet-leden gebruik van maken.’ Ook ziet hij kansen voor wat hij ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ van en door verenigingen noemt. ‘De vereniging moet dichter bij de bewoner en de wijken staan zodat er interactie komt. Een moderne vereniging redt het niet door op de oude voet door te gaan. Door de wijk bij de vereniging te betrekken ontstaat er een samenspel waar beiden van profiteren, als is het maar om makkelijker het mannetje achter de bar na de sport beschikbaar te hebben.’

Adviesuren

Voor Ciko is het bezoek ook belangrijk. Zo heeft de wethouder contacten gelegd met het Arnhemse bedrijfsleven. Contacten waar Ciko een beroep op kan doen. Hij doelt daarbij op bijvoorbeeld gratis adviesuren van professionals als de vereniging er behoefte aan heeft. ‘Dat is niet direct sponsoring in geld’.

Als advies aan Ciko stelde de wethouder om een meerjarenbeleid op te stellen en daar gericht naartoe te werken. Ciko bevindt zich wat dat betreft op een belangrijk scharnierpunt: 25 juni is er een ingelaste alv waar op een nieuw duo-voorzitterschap wordt gestemd. De site zal de kandidaten binnenkort voorstellen.

Dit vind je misschien ook leuk...