Sprintploeg Henk Brouwer

‘’De kortste loopafstand op de baan is de meest pure en eerlijke vorm van menselijke snelheid en is daardoor een van de koningsnummers van de atletiek geworden’’

De hierboven omschreven tekst omschrijft zowel de schoonheid van de sprint als de meest pure krachtvorm op de atletiekbaan. Er bestaan discussies over de lengte van een sprint. Bij Ciko’66 zijn wij van mening dat de lengte tot en met 400 meter is. Oftewel alle afstanden vanaf 60 meter tot en met 400 meter.

Ciko’66 heeft voor het uitoefenen van deze discipline de sprintploeg ‘Henk Brouwer’. Door middel van veel training op interval, kracht en uiteraard techniek zijn de afgelopen jaren diverse atleten doorgegroeid naar landelijk en Europees niveau. De trainingen vinden grotendeels plaats op de baan, maar enkele maanden in het jaar maakt het rubber ook plaats voor bospaden of mul zand.

Het jaar is voor de sprinters opgebouwd in een aantal thema’s. De periode in en rond de zomer staan volledig in het teken van de wedstrijden. Hierom ligt de focus op snelheid en explosiviteit. In de seizoenen daaromheen ligt de focus meer op de techniek en inhoud. Inhoud die bijvoorbeeld nodig is om de beruchte laatste bocht van de 400 meter te halen, techniek die ervoor zorg dat het lichaam de uitvoering (enigszins) mogelijk maakt.

De leeftijd van de sprintploeg is heel divers. De jongste leden zijn meestal rond de 16 jaar, de oudste leden zijn  tegen de 60 jaar. De samenhorigheid van de sprintploeg gaat echter verder dan de atletiekbaan, ook diverse cafe’s en restaurants zijn regelmatig gebruikt voor het ‘doorspreken’ van de trainingen.

De sprintploeg traint vier keer week:

  • Maandag van 18:00 uur – 20:00 uur (krachttraining)
  • Dinsdag van 19:00 uur – 21:00 uur (baan)
  • Donderdag van 19:00 uur – 21:00 uur (baan)
  • Zaterdag van 10:00 uur – 12:00 uur (bos, tijdens het baanseizoen op de baan)

Net zo snel worden als Dafne, Usain of onze Henk (in jongere jaren)? Meld je dan aan bij de sprintploeg van Henk Brouwer voor een aantal proeftrainingen.