MILA

Over ons

Wij zijn de MILA-groep van atletiekvereniging  Ciko’66 uit Arnhem en wij zijn helemaal gek van hardlopen.

Het hardlopen van korte tot en met lange afstanden is allemaal mogelijk, maar onze groep focust zich op de middellange afstanden (MILA). Dit zijn de afstanden, zoals 800m, 1500m, 3000m en 5000m.

Wat doen wij

Wij trainen 2 keer in de week onder begeleiding van onze trainer John Jansen. Daarnaast doen wij optioneel nog 2 trainingen zelf. Deze extra trainingen zijn verwerkt in een schema, die individueel voor elke atleet bepaald wordt.

De begeleide trainingen zijn op woensdag en zaterdag en zien er als volgt uit.

Woensdag staat er een specifieke baantraining op het programma. Aangezien een goede looptechniek bijdraagt aan betere prestaties zal er op deze avond hier aandacht aan besteed worden middels loopscholing.

Op zaterdag wordt er getraind op Landgoed Warnsborn. Meestal doen we hier een training met verschillende tempo’s met het doel om lekker rondjes te draaien over het landgoed. Ook vooraf aan deze training zal loopscholing worden gegeven.

Hardlopen voor dummies

Als je een hardloper bent, kun je je lichaam het beste vergelijken met een auto. Met name de versnellingsbak die in de auto zit. Zo werkt het lichaam ook bij het lopen.

De versnellingsbak kent vijf verschillende versnellingen net als de meeste auto’s. Deze versnellingen worden ook wel zones genoemd. Om die versnellingen goed te laten draaien moet je ook elke versnelling specifiek trainen. Wij trainen dan bij elke training ook een verschillende zone. Als je al deze versnellingen specifiek traint dan kan de motor ook harder draaien. Dit zorgt ervoor dat je als hardloper steeds beter en sneller kunt lopen.

Ben jij ook helemaal gek van hardlopen en zou jij het leuk vinden om een keertje mee te trainen met onze gezellige groep? Twijfel niet en loop gezellig een keer mee!

Trainingstijden

  • Dinsdag, 15:00 (deelname op uitnodiging)
  • Woensdag, 19:00
  • Zaterdag, 9:00: Warnsborn

Proeftrainingen

Wil je kennismaken met onze groep om te ervaren of het iets voor je is? Kom 3x mee trainen en beslis daarna of je lid wordt. Neem contact op met John Jansen (misterjansen@hotmail.com) of kom op woensdagavond naar de baan, we verzamelen op het 300m punt.