RCVRY Run

Bij Ciko RCVRY Run gaat het om bewegen en sporten voor mensen met kanker. Het motto is: het gaat er niet om wat je niet kunt maar om wat je vandaag wél kunt. Je ontdekt de voordelen van samen buiten sporten, zowel tijdens als na je behandeltraject. Hierdoor krijg je niet alleen meer energie en zelfvertrouwen maar behoud je ook je kracht en conditie. Bovendien sport je samen met lotgenoten.

Lichamelijk actief blijven tijdens een oncologisch behandeltraject verbetert de kwaliteit van leven en het functioneren in het dagelijks leven, vermindert angst en depressieve gevoelens en verbetert lichamelijke functies.  

We werken samen met ziekenhuis Rijnstate en met RCVRY Run. Twijfel je of RCVRY Run geschikt is voor je? Bespreek het met je behandelaar!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlies Heetebrij: secretaris@ciko66.nl, 06-11593939.

Waarop zijn de trainingen gericht?

Ciko RCVRY Run is er om jou zo fit mogelijk door het behandeltraject heen te helpen, zowel fysiek als mentaal. Onder deskundige begeleiding werk je aan conditie en kracht. Stukjes lopen worden afgewisseld met kracht, balans en lenigheidsoefeningen. Je doet wat je tijdens de training lichamelijk en mentaal aankunt. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om lang achter elkaar lopen. Het doel is niet om een bepaalde afstand te moeten lopen, maar om fysiek en mentaal fit te blijven. Hardloopervaring is zeker geen vereiste, plezier in samen bewegen in de buitenlucht staat voorop.

We trainen op de atletiekbaan van Ciko of lekker in het bos in de nabije omgeving van Ciko. De trainingen duren 1 uur.

Trainingstijden:

  • Woensdag, 9:30 uur
  • Zondag, 9:00 uur

Na afloop is er een kopje thee in de Ciko-kantine voor wie dat wil.

Wie zijn de trainers?

Woensdag: Nancy de Vries, Gerrit Markink

Zondag: Wim van der Linden, Marlies Heetebrij

Nancy de Vries

Trainer

Gerrit Markink

Trainer

Wim van der Linden

Trainer

Marlies Heetebrij

Trainer

Wat kost het?

Als je deelneemt aan Ciko RCVRY Run kun je kiezen uit een strippenkaart of lidmaatschap van Ciko. Voordat je een keuze maakt kun je eerst 4x vrijblijvend meetrainen om te kijken of het wat voor je is. Voor de strippenkaart hanteren wij het landelijke tarief voor RCVRY Run trainingen.

Kosten:

  • RCVRY Run strippenkaart: €85 voor 10 trainingen, de 11e training is gratis.
  • Kosten lidmaatschap vind je terug op de contributie pagina.