Junioren (12 – 19 jaar)

Algemeen

De junioren bestaan uit de categorieën D (U14jr), C (U16jr), B (U18jr) en A (U20jr) junioren. Voor de junioren bestaan er reguliere trainingsgroepen en specialisatiegroepen.

Alle junioren kunnen 2x per week trainen in de reguliere trainingsgroep. Tijdens deze trainingen wordt er aandacht besteed aan alle atletiekonderdelen (de onderdelen binnen het lopen, springen en werpen), waardoor je je bij Ciko’66 als veelzijdige atleet ontwikkelt.

Tijdens de vakanties wordt er in overleg met de trainers doorgetraind, communicatie daarover verloopt via de appgroepen (zie onder).

Indeling reguliere trainingen

De indeling van de groepen per 1 november 2023:

GeboortejaarCategorieMaandag 19:15 – 20:45Donderdag 19:00 – 20:30
2011 & 2012D junior U14Suze Zeevat, Annabel en Thijmen van de GraaffPepijn te Witt, Ted Kraamer en David Wagemakers
2009 & 2010C junior U16Jurre Boesveld en Christel GodijnGerrit Snijders, Bram Hupkens en Leo Emerenciana
2007 & 2008B junior U18Jurre Boesveld en Christel GodijnGerrit Snijders, Bram Hupkens en Leo Emerenciana
2005 & 2006A junior U20Jurre Boesveld en Christel GodijnGerrit Snijders, Bram Hupkens en Leo Emerenciana

Speciaal voor junioren die hardlopen leuk vinden én een extra keer willen trainen is er op woensdagavond 19:00 mila training (midden -en lange afstand). Als je een keer mee wilt doen kun je mailen naar lotte_visschers@hotmail.com.

Bij Ciko’66 kun je je verder ontwikkelen binnen diverse specialisatiegroepen:

  • Meerkamp (vanaf D junior, in overleg met de junioren- en meerkamptrainers)
  • Sprint (vanaf C junior)
  • Mila (vanaf C junior)
  • Werpen (vanaf C junior)

Wedstrijden

We streven ernaar om met de Ciko’66 junioren goed vertegenwoordigd te zijn bij diverse wedstrijden!

Bij competitiewedstrijden strijden we in teamverband tegen andere verenigingen in de regio. Elke junior wordt op één of meerdere onderdelen ingedeeld. De competitiewedstrijden voor 2024 zijn op:

  • C en D junioren: 6 april, 18 mei en 22 juni (eventuele finale op 21 september)
  • A en B junioren: 14 april, 28 april en 9 juni (eventuele finale op 8 september)

Daarnaast zijn er stedenwedstrijden die door verenigingen uit de regio worden georganiseerd. In een stedenwedstrijd doe je een meerkamp voor jezelf.

Elk jaar zijn er clubkampioenschappen bij Ciko’66, waaraan alle leden deel kunnen nemen. Dit is jaarlijks weer een geweldige dag met heel veel Ciko’66 atleten van jong tot oud. De clubkampioenschappen zijn altijd aan het einde van het zomerseizoen.

Het is voor iedere junior mogelijk om ook nog andere wedstrijden te doen. Op de website en app atletiek.nu is hierover informatie te vinden.

Tijdens de competitiewedstrijden en stedenwedstrijden is het dragen van clubkleding verplicht. Voor meer informatie daarover kun je contact opnemen met de coördinatoren (zie hieronder).

Contact

De trainers van de junioren en de ABC junioren worden ondersteund door coördinatoren (voor de D-junioren Christel Godijn en Lotte Visschers, en voor de ABC-junioren Marije Stronks en Carlijn Aldewereld). Zij zijn bereikbaar voor allerlei vragen omtrent de trainingen, wedstrijden, clubkleding, etc. De coördinatoren zijn bereikbaar per e-mail: juniorencoordinator@ciko66.nl  

Om (ouders van) junioren zo goed mogelijk te bereiken is het belangrijk dat Ciko’66 het juiste e-mailadres heeft. Deze kan worden doorgegeven aan ledenadministratie@ciko66.nl.

Daarnaast hebben de D-junioren en de ABC-junioren een eigen appgroep voor ouders en/of junioren. Zodra je traint bij de junioren word je uitgenodigd voor één van deze app groepen. Het is belangrijk daaraan deel te nemen want alle trainings- en wedstrijdinformatie wordt via deze groep gedeeld.