Megaprestatie Ciko-er Peter Janssen: Rondje Mont Blanc in ruim 40 uur

CHAMONIX – Ciko-lid Peter Janssen is erin geslaagd te finishen in de UTMB, een van de meest uitdagende trailwedstrijden ter wereld. Simpel gezegd, een rondje rondom de Mont Blanc. De bikkelharde feiten: een trail van 171 km met meer dan 9 bergtoppen waarvan vijf boven de 2500 meter. In totaal moest Janssen 10 km klimmeters verhapstukken.

De finishfoto

‘Binnen na +41 uur, last van een stijve onderrug en daardoor duurde het allemaal wat langer’, luidt de onderkoelde reactie van de atleet na zijn prestatie. Janssen traint regelmatig mee met de lange duurloopgroep op zaterdagochtend waar ook veel groep 5 en 6 lopers aan meedoen. Zijn wedstrijd werd via social media in verschillende whatsapp-groepen intensief gevolgd. Ongelooflijk veel respect tonen zijn trainingsmaten voor zijn prestatie. Janssen staat bekend als een zeer serieus loper die zich ook op professionele wijze heeft verdiept in voeding en herstel.

De prestatie van Janssen is hier tot in detail terug te vinden. Peter Janssen (startnummer 1682) is overigens geen onbekende in de trailwereld. Hij liep al eerder wedstrijden boven de 100 km en zelfs 100 mijl. Hij haalde er een uitstekende tiende plek. Zie hieronder de details van het parcours.

Dit vind je misschien ook leuk...