Plasticine, estafettestrepen, ET, EDM, barrage en talmtijden…

Door: Martijn de Bruijn.

In de zomerstop kwam er via Taakie een oproep voor een cursus tot ‘Jurylid Algemeen’ bij Ciko. Aangezien ikzelf in mijn jeugd 10 jaar aan atletiek gedaan heb en ik nu bij mijn eigen kinderen weer zie hoe leuk deze sport is, had ik geen enkel excuus meer om mij niet op te geven. Gaaf om wat te kunnen bijdragen aan deze mooie vereniging!

Op 3 zaterdagen in september zijn we onder de bezielende leiding van, hoe kan het ook anders, Bram van Dongen aan de slag gegaan om de fijne kneepjes van het jureren in de vingers te krijgen.
Met zijn negenen, voornamelijk ouders van jeugdleden, zijn we aan de slag gegaan met het wedstrijdreglement en de interpretatie daarvan.
Voor elke cursusdag kregen we een aantal huiswerkopdrachten,
waarna we deze op zaterdag in de praktijk konden brengen.

Eerst een theorieles met spannende quiz en daarna naar buiten om met echte atleten het jureren van loop-, werp- en springonderdelen onder de knie te krijgen.

Vanaf de zijlijn en achter de televisie ziet alles er simpel en logisch uit, maar zoals zo vaak zit ‘the devil in the details’. Bij de vele vragen en discussies wist Bram ons met zijn kennis en ervaring uiteindelijk naar het goede antwoord te loodsen. Witte, gele en rode vlaggen, plasticine, werpsectoren, estafettestrepen, ET, EDM, barrage en talmtijden, allemaal onderwerpen die de revue gepasseerd zijn.


Na drie ochtenden kregen we van Bram het felbegeerde diploma
‘Jurylid Algemeen’ van de Atletiekunie uitgereikt en mogen we nu bij de meeste wedstrijden jureren.

We droomden soms al van de FBK-games en de Olympische Spelen in Parijs, maar laten we nu eerst maar eens wat ervaring gaan opdoen bij de clubkampioenschappen en een stedenwedstrijd. Ik heb er zin in!

.

Ciko-bestuur, mede-juryleden en vooral Bram, dank voor deze professionele, gezellige en nuttige cursus, ik kan het iedereen aanraden!

Dit vind je misschien ook leuk...