Test je looptalent op Papendal

Loopland Gelderland biedt onze jeugdige looptalenten de kans om zich te laten testen op dinsdag 31 mei a.s. tussen 18:00 en 19:30. Iedere deelnemer krijgt het resultaat van deze test mee naar huis. Meld je aan via:  info@looplandgelderland.nl

Hoofdcoach en oud-bondscoach Honoré Hoedt:

“Na Corona is er eindelijk weer gelegenheid om op jacht te gaan naar grote looptalenten. Voorheen trainden Femke Bol en Sifan Hassan bij Loopland Gelderland op Papendal. Jasmijn Lau werd in 2014 door ons gescout bij het Beekdal Lyceum in Arnhem, zij traint nog bij ons en is inmiddels Europees kampioene op de 10 km. Wij staan weer te popelen om grote talenten te ontdekken en ten minste tot de zomervakantie zonder kosten op Papendal mee te laten trainen. Ook als combinatie met hun eigen sport bijvoorbeeld voetbal. Ikzelf ben ook ooit door de gymleraar op school naar atletiek gestuurd. “Je hebt talent man, ga lopen. Wist ik veel?”

Loopland Gelderland doet 31 mei (18.00 – 19.30 uur) op Papendal een aantal testen om het talent voor sprinten of lopen te ontdekken. Om de explosiviteit en snelheid te bepalen wordt met elektronica worden enkele sprongtesten gedaan en de 30 m vliegende sprint gemeten, van de lichaamsbouw en looptechniek, wordt een videoanalyse gemaakt. Verder wordt gekeken hoe snel de talenten nieuwe oefeningen aanleren. Tot slot doen de kinderen (9 – ca 18 jaar) een of enkele wedstrijdafstanden van 80-150-300-500-1.000 m. Daarnaast kijken we speciaal naar het vuur in de ogen van de kinderen. Aan de hand van de resultaten kunnen de talenten die het niveau van de huidige groep hebben, tot de zomervakantie op Papendal mee trainen.”

Bondscoach Tomasz Lewandowski onderschrijft het belang van vroegtijdig ontdekken van talenten:

“In Polen gebeurt dan veel vaker, in samenwerking met scholen. De beste kinderen gaan naar atletiek. Ook zijn er in alle steden en dorpen atletiekwedstrijden waar de scholen tegen elkaar uit komen. Hier zie ik dat vooral bij Loopland Gelderland systematisch op zoek is naar grote talenten. Overal zijn grote looptalenten. Wil je als land schitteren in de atletiek, moet je aan de basis gaan scouten!”

Aanmelding en meer informatie: info@looplandgelderland.nl

Coordinator RTC Loopland Gelderland: Honoré Hoedt – 0651312497

Dit vind je misschien ook leuk...