Bedriegertjestrail: prijzen prijzen prijzen en vooral gezelligheid

Door Janna Brouwer

6 juni:1e woensdag van juni en dan weten de meesten van ons wel: tijd voor de Bedriegertjestrail. Georganiseerd door loopgroep De Bedriegertjeslopers uit Rozendaal. Met een vrolijke burgemeester die het startschot loste en de lopers weer onthaalde. Start en finish zijn in de tuinen van Kasteel Rozendaal. En sinds vorig jaar is er ook een kidsloop van 1 en 2 kilometer. Het is idyllisch, laagdrempelig, ontzettend gezellig en na afloop kun je terecht op het terras van de Oranjerie. Goed georganiseerd; een parcours vol klimmen en dalen van 6 en 11 kilometer en tot slot een zomerse avond. Kortom: alle reden om weer eens mee te doen met een flinke Ciko-delegatie. Dat is dit jaar zeker gelukt.

De kinderen liepen een rondje door de kasteeltuin. Voor de 2 kilometer-deelnemers zat er ook een fikse heuvel in. Er werd ontzettend hard gelopen door vrolijke en enthousiaste kinderen. De “hazen” die ook meeliepen om te voorkomen dat ze verdwaalden, moesten tot het uiterste gaan.

De deelnemers aan de 6 en de 11 kilometer renden na een rondje door het park, de Veluwezoom op. Smalle en slingerende paadjes wisselden af met wat bredere en rechtere bospaden. Wie de 11 kilometer startte, werd beloond met een prachtig uitzicht over de heide.
De finish was ook weer in het park zelf. Na afloop was er een goed verzorgde post: bananen, sinaasappelparten, water en sportdrank. En voor de kids: schoenen uit en je voeten laten afkoelen in het water. Ook de prijsuitreiking was een feest: want wat een prijzen! Ik zag honing, taart, wijn, bloemen en buttons. Wat een prachtige avond. 

Alle uitslagen zijn terug te vinden via https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023060700294

Sfeerimpressie (foto’s gemaakt door diverse Ciko-leden):

Dit vind je misschien ook leuk...