Ciko D-junioren in aktie op D-Spelen

Lisa stijlvol in aktie

3 Sept. Amsterdam – door Martijn Talens.

3 september was voor een aantal van de D-Junioren een spannende dag. De nationale D-Spelen wordt gezien als het officieuze Nederlandse kampioenschap en wordt gehouden in het Mytische Olympische Stadion in Amsterdam. 6 atletes en 1 atleet van Ciko’66 stonden tussen ca. 750 andere atleten van 12 en 13 jaar om te laten zien wat ze waard waren. Het was misschien niet één van de beste wedstrijden voor de atleten van Ciko maar indrukwekkend was het zeker.

Indrukwekkend was ook de speerwerpwedstrijd van de tweede jaars D meisjes. Met een beste seizoensprestatie van 36 meter 67 was Hanna van Baast (AV Atilla) de favoriet, maar Isa Hartjes had dit jaar al meer dan eens laten zien ook een speer te kunnen werpen. Haar beste seizoensprestatie was een worp van 35 meter 70.

De wedstrijd verliep zeer spannend; na de eerste ronde nam Isa de Leiding met een worp van 33 meter 30. Daarmee haalde zij makkelijk de finale. Het was Hanna die in het verloop van de wedstrijd exact 33 meter 30 gooide en, door een betere een-na-beste worp, de eerste plek van Isa overnam. Isa was echter niet van plan deze wedstrijd te verliezen. De laatste twee worpen (33m 74 en 34m 16) waren goed en waren uiteindelijk ruim voldoende voor de overwinning. En Hanna? die verloor in de laatste worp het brons van Moos van Gendt die 1cm verder kwam 33 meter 31.

Dit vind je misschien ook leuk...