Video: Knap veroverd brons voor ciko-loopster Anna Hightower op EYOF

Anna Hightower (rechts) kijkt naar de winnares van het goud

Een uitgeputte Anna Hightower na brons op de 3000 meter

Ciko-lid Anna Hightower heeft brons gewonnen op de 3000 meter tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF).  Het festival vindt plaats in het Hongaarse Györ. Anna liep een pr in 9.45,37 minuten, drie seconden sneller dan ze ooit liep. Goud ging naar de Française Alessia Zarbo, zilver naar Inci Kalkan (Turkije). Anna gaf alles wat ze had en lag na de finish uitgeteld op de baan.

Anna Hightower (rechts) kijkt naar de winnares van het goud

Anna Hightower – geboren in 2002 – is naast Ciko-atlete overigens ook een verdienstelijk voetbalspeelster.

Hightower is een echt talent. Al op 13-jarige leeftijd won zij de bridge-to-bridgeloop in Arnhem (3 mijl). De Gelderlander schreef daarover: ‘Voor de 3 Engelse mijlen (4,83 kilometer) had ze slechts 17 minuten en 44 seconden nodig. Dat is bijna 16,5 kilometer per uur, ruim anderhalve minuut sneller dan Famke Heinst (19:27) en bijna twee minuten sneller dan Annemiek Keijser, die met 19:42 minuten derde werd. De motor die de eerste atlete begeleidt tijdens de race bleef vastberaden bij Famke Heinst. De kleine Hightower werd over het hoofd gezien.’
Zie hier de video van de 3000 meter op de EYOF (op 10 minuten haar finish. Ze ligt uitgeteld. Maar wat een knappe prestatie!):

Het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) of European Youth Olympic Festival (EYOF) is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. Op het programma staan alleen olympische sporten. Tijdens het EJOF maken de atleten kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. Zo verblijven de deelnemers gezamenlijk in een olympisch dorp. Net als de Olympische Spelen heeft het EJOF een zomer- en een wintereditie.

Dit vind je misschien ook leuk...