Ciko Dames 2 keer Zilver op NK Cross

Dat onze dames tot de nationale top behoren is al lang geen nieuws meer. Sandra de Jonge en Lia Wijnberger hebben dit jaar weer toegeslagen op het NK Cross met 2 keer Zilver (resp. 40+ en 45+).

Het NK Cross werd na jaren weer eens in Amsterdam gelopen. Om precies te zijn in het Amsterdamse Bos met de beruchte Ajax heuvel. Het parcours voor de Masters bestond uit 2 rondes over 7200 meter. Vanwege de regenval was het parcours te omschrijven als: zompig, hobbelig gras, heuvel, boomwortels, modder, stampen door plassen, zand….. Loodzwaar dus. Geen moment kon er worden hersteld.

Lia beschrijft de race als volgt:

Na een snelle start over de brede grasstrook, werd het dringen geblazen op het smalle ruiterpad voor het volle veld masters dames. Sandra en ik lieten ons niet gek maken, we hadden het rondje verkend en wisten wat ons te wachten stond. Amsterdam en omstreken kent 1 steile heuvel en die moesten we via alle windhoeken bedwingen. Na de herfstige hoosbuien van de afgelopen week lag de afdaling van de beruchte Ajax heuvel als een zwarte piste aan het einde van een ski seizoen. De weilanden eromheen waren veranderd in zware moerasgronden waar je tot je kuiten in wegzakte; ik begrijp nu heel goed waarom Amsterdam op palen is gebouwd.

Sandra en ik lieten ons, zoals gezegd, niet gek maken en schoven allebei nog wat plaatsen op gedurende de race. Nrs 1 ver voor ons maar vooral een groot veld achter ons. “Ik lag derde maar de dame die 2e lag bleek de druk en omstandigheden niet aan te kunnen en is uitgestapt. Pas bij finish kreeg ik te horen dat ik 2e lag, dus was de verrassing groot” aldus Sandra. Voor beiden lag er na een klein half uur ploeteren een zilveren plak te wachten. Daarna snel huiswaarts alwaar een zeer verdiend heet bad wachtte. “Hier moet ik nog steeds het zand uitscheppen”, aldus Lia.

Sandra hoopt deze vorm mee te nemen naar in ieder geval een Duathalon in Hilversum over 2 weken en als de zin er is a.s. zondag de Warnsborncross (5,5 km). Lia ligt mooi op schema voor haar marathon in Enschede op 23 April.

Dit vind je misschien ook leuk...