Ciko een trainer rijker

15.04.2023, Valkenhuizen.

Vandaag was het voor Frank van Boxtel de dag van de waarheid: de Praktijkexamendag van de opleiding tot zelfstandig looptrainer niveau 3.

Na een maandenlange voorbereiding en coacing door trainers Nancy de Vries en Coel Kuijper, moest Frank het vandaag helemaal zelf doen: een complete training verzorgen voor een groep van 14 Ciko-atleten onder toeziend oog van een examinator van de Atletiekunie.

Uit het weekverslag van Cordien…

Dáár gáán we dan🏃‍♀️🏃! Frank pakt ons gelijk goed aan met loopscholingsoefeningen gericht op onze core. Armen omhoog, tripling, skipping, pasjes naar voren, naar achter en weer terug. We zijn zó in opperste concentratie dat de examinator zelfs vraagt of we altijd zo stil zijn🤣. De kern bestaat uit 4x800mtr waarbij we uiteraard ons beste beentje voor zetten. Blijkbaar zijn we zulke uitmuntende atleten😉 dat we al halverwege te horen krijgen dat de examentraining erop zit… is dat een goed of slecht teken??… de examinator gaat in conclaaf en in spanning wachten we in de kantine op het vonnis…dáár komt Frank gelukkig al snel de deur binnen met een big smile én zelfgebakken taart + brownies🎂😋 GESLAAGD HOERAAAA!!🥳🙆‍♀️🙆‍♂️ CIKO is een toptrainer rijker!!

Enthousiast geworden om jezelf te bekwamen in het trainersvak of wil je er eens meer van weten: neem contact op met looptrainer-coördinator Wim van der Linden.

Dit vind je misschien ook leuk...