Gerrit Markink prolongeert NK-titel

Je zou het bijna normaal gaan vinden, maar dat is het natuurlijk niet. Een half jaar na zijn titel op de Amsterdam marathon, was het nu weer raak maar dan in 010.

Eigenlijk kwam het wel erg snel na de vorige marathon, maar je bent overgeleverd aan de organisatie. En die had bedacht dat het NK nu in Amsterdam gehouden zou worden. In het voorjaar dus. Best kort na de vorige. En dan is Gerrit toch net even te eerzuchtig.

Met de vorm zat het wel goed: sinds Amsterdam gediscplineerd door blijven trainen. Bijna iedere dag lopen en 3 dagen per week in de sportschool. En dan kan je dus ook als 65-plusser iedere dag weer sterker worden.

Een praktisch vlak schema van 4:09 minuut per kilometer bracht Gerrit naar een tijd van 2:54:51. Bijna 2,5 minuut sneller dan vorig jaar. En dan ben je dus ineens glansrijk de snelste 65-plusser van Nederland. Op het podium een oude bekende op plek 2. Die zal zo langzamerhand wel radeloos zijn geworden. Het verhaal gaat zelfs dat Gerrit hem in het voorbijgaan een fijne dag heeft gewenst.

Van harte met je titel Gerrit! Op naar je volgende NK!

Dit vind je misschien ook leuk...