Competitiethriller in Nijmegen

Door: Martijn Talens

Dag 3 van de competitie. Locatie: Nijmegen. Wie: Meisjes C, 8 ploegen waarvan 3 ploegen nog kans maken op de finale. Doel: bij de beste 12 van Nederland.

Na 2 dagen competitiestrijd in Poule 65 hadden Climax (plek 22), VAV (plek 15) en Ciko’66 (plek 14) zich nog een kleine kans verschaft om bij de best 12 ploegen van Nederland te gaan horen. Het zou voor 1 of misschien wel 2 ploegen een mooie dag kunnen worden.

Onderdeel 1 is zoals vertrouwd de estafette, 4 x 80 meter voor de meisjes C. Voor Ciko was daar de meeste winst te behalen. De eerste twee competitiedagen was de estafette nogal teleurstellend verlopen met een serie slechte wissels en zelfs puntenaftrek omdat er buiten het vak was gewisseld. Het werd een curieus schouwspel waarin het een wonder was dat er überhaupt werd gewisseld en gefinisht. Niet het resultaat waar op werd gehoopt, een derde plek achter een ontketend Climax en het ook niet zo scherpe VAV.

Daarna ging de Ciko-trein weer rijden; 5.04m met verspringen, 1.60m met hoogspringen en 38.43m met speerwerpen; 3 topprestaties en 3 keer eerste. Verder 10.68m met een pr. op kogel, 2de plek. 2min23sec op de 800m ook een 2e plek. Zelfs het nieuwe onderdeel, de 300m horden, brachten de meiden er goed vanaf. 80 meter sprint was ook al goed. Totaal 6.322 punten en niet slecht. Maar was het voldoende? De concurrentie van achteren kwam van eigen veld maar de twee plekken stijging moesten uit de andere poules komen. Op de baan van Nijmegen had VAV niet de sterkste ploeg meegebracht en eindige met 360 punten minder dan Ciko, Climax revancheerde zich voor een minder 2de optreden en behaalde 6.628 punten wat voor de derde competitiedag goed was voor plek 2 landelijk. Totale punten Climax over drie competitiedagen 18.405. Totale punten Ciko:

18.636 en voldoende om ook Climax van zich af te houden.

Nagelbijtend zijn de meiden in de auto gestapt en teruggereden naar huis wachtend tot alle poules klaar waren. De in te halen ploegen AV Haarlemmermeer (plek 13) had na twee dagen 25 puntjes meer en bleef voor dag 3 steken op 6262 punten. Dat was 1 plekje winst. PAC 2 (plek 12) had al wel 150 punten voorsprong op Ciko en haalde een trucje uit met PAC 1 en werd overall eerste op de derde dag met 6690 punten. Misschien AV Sprint dan? Plek 11 voorbij? 156 punten was de achterstand ……

Dit werd omgebogen in 5 punten voorsprong:

Fantastisch gedaan. Gefeliciteerd Isa, Suze, Wiep, Meertje, Aniek, Karin. Yu Yara, Jasmijn, Bridget, Demi, Sativa, Aniola en Merel!
Op naar de finale: 7 september in Vught.

Ga voor een volledig overzicht van de uitslagen naar de site van atletiek.nu

Dit vind je misschien ook leuk...