Corona-update 29 september: clubkampioenschappen en overig nieuws

Atleten, vrijwilligers, hulpouders, 
De wedstrijdcommissie en het bestuur hebben geen fijn bericht voor jullie: onze jaarlijkse clubkampioenschappen, het feestje van ciko66, gaat  a.s zondag 4 oktober niet door.  Er zijn teveel belemmeringen die dit atletiekfeest in de weg staan. Het is een grote teleurstelling. Wij verplaatsen de clubkampioenschappen naar april 2021. 

Het goede nieuws  is dat alle trainingen doorgaan. Het is wel van belang dat dan de richtlijnen die hier onder staan worden gerespecteerd.

nieuwe corona spelregels sport

Deze landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht:

  • Publiek is niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden. 
  • Ook bij de training mag publiek niet komen kijken.
  • Sportkantines gaan dicht.
  • Alle sport kan gewoon doorgaan want sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst regels van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening gelden deze regels wel voor iedereen van 13 jaar en ouder. 
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
  • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Het is wel mogelijk om de hal met kluisjes en toilet te gebruiken. De ruimte is erg klein, wij willen iedereen met klem vragen om de hal met maximaal 4 personen tegelijk te gebruiken en van het toilet, dames en heren, mag 1 persoon gebruik maken dus graag buiten wachten op je beurt. We rekenen erop dat iedereen medewerking verleent in deze vervelende situatie.

Laten wij ons houden aan de richtlijnen, gezondheid staat boven alles.

Hartelijke groet van het bestuur Ciko’66

Dit vind je misschien ook leuk...