Corona: Ciko hervat trainingen

Update per 1 juni

De trainingen zijn met inachtneming van de corona-richtlijnen hervat. Niet altijd vanuit Ciko overigens, startplekken zijn op meerdere plaatsen. Voor info neem contact op met cko of met de betrokken loopgroep.

Update na persconferentie 6 mei

Net als velen, hebben wij ook het nieuws gehoord over de versoepeling van de coronamaatregelen. Via deze website zullen wij z.s.m. verder informatie geven hoe wij de nieuwe maatregelingen gaan uitvoeren. Wij wachten op de nieuwe richtlijnen vanuit NOC*NSF, Atletiekunie, met  de aangepaste noodverordening van het Sportbedrijf Arnhem. Het bestuur zal daarna samen het de trainers bespreken hoe wij langzaam alle ciko66 activiteiten gaan opstarten.

Lees hieronder de meest recente updates mbt het coronavirus:

Ciko gaat open voor pupillen en junioren. Klik hier voor alle spelregels en maatregelen.

Update 23 april

Net als velen van jullie heeft het Bestuur van Ciko ’66 met grote interesse de persconferentie van premier Rutte op 21 april gevolgd. Daar werd bekend gemaakt:

·         Alle huidige maatregelen binnen de sport tegen verspreiding van het coronavirus gelden in ieder geval nog tot en met 28 april. Die maatregelen zijn van kracht voor alle sportfaciliteiten, sportclubs en evenementen
·         Voor de sport is een aantal maatregelen versoepeld. Door het kabinet is besloten dat vanaf 29 april:
·         Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding buiten mogen trainen waarbij de anderhalve meter maatregel niet geldt (onze pupillen)
·         Voor jongeren van 13 t/m 18 jaar (onze D, C en B-junioren) geldt hetzelfde, maar mét inachtneming van de anderhalve meter maatregel.
Hoe dit er in de praktijk uit komt te zien, wordt in de komende dagen door het Bestuur van Ciko66  in overleg met de gemeenten en het Sportbedrijf Arnhem, de bonden (Atletiekunie en Nederlandse Triathlon Bond) uitgewerkt. Die uitwerking communiceren we zodra we ervan verzekerd zijn dat we een werkbare situatie hebben met voldoende draagvlak en garanties voor ieders veiligheid en gezondheid. Pas onder die voorwaarde zullen we besluiten de trainingen bij Ciko66 langzaam weer te gaan hervatten. Voor de goede orde: tot die tijd is de atletiekbaan gesloten!

·         Voor alle andere sporters (baanatleten, triatleten, recreanten) blijven de oorspronkelijke regels van kracht: samen hardlopen of gezamenlijk trainen voor sporters ouder dan 18 vormt nog altijd een te groot risico en daarom blijven voor die groep de oorspronkelijke regels van kracht.

Update 1 april

In lijn met de overheidsmaatregelen blijft ciko voor trainingen en de kantine gesloten tot 28 april. Veel plezier en succes met individuele trainingen en het drukke berichtenverkeer via app-groepen die de vereniging langs ziet komen.

Update 29 maart

Deze week heeft de Atletiekunie voor het hele seizoen alle competitiewedstrijden in alle categorieën geschrapt. Daarnaast zijn ook alle NK’s van de kalender gehaald. Voor de NK’s zal er nog gekeken worden naar alternatieven.
Daarnaast heeft het stedenverband ook besloten alle stedenwedstrijden voor dit jaar te annuleren. Vanuit Ciko zullen we wanneer dit mogelijk is kijken naar een alternatief voor een aansprekende wedstrijd voor pupillen en junioren.

Update 26 maart 17:37 uur

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de Atletiekunie besloten alle competities en andere baanwedstrijden van het aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Naar aanleiding van deze beslissing is vanmiddag een nieuwsbericht gepubliceerd. Je vindt het bericht hier.

https://www.atletiek.nl/nieuws/wat-gebeurt-er-met-de-competitie

Update 24 maart 17:00 uur

De maatregelen zijn verlengd tot 1 juni. Ciko wil nogmaals benadrukken als je wilt trainen, ga dan alleen, zorg voor genoeg afstand met andere mensen en geniet van het zonnige lenteweer! We weten hoe vervelend het is, maar we hopen door de adviezen nu op te volgen, we snel weer met elkaar kunnen trainen.

Ciko volgt ook de Atletiekunie als het gaat om financiële aspecten van het tijdelijk sluiten van de accomodaties en het niet kunnen trainen onder leiding van een trainer. De Atletiekunie heeft een email verzonden naar alle voorzitters, secretarissen en loopgroep-contactpersonen over financiële verplichtingen zoals bijvoorbeeld het innen van contributie of betalen van facturen. Zo zijn er clubs die bijvoorbeeld een teruggave doen van de clubcontributie omdat de accommodatie momenteel gesloten is en sportactiviteiten op pauze staan. De Atletiekunie: ‘We willen iedereen adviseren en vragen om zoveel als mogelijk de financiën gewoon te laten doorgaan zoals gepland en pas achteraf te bekijken – bij normalisatie van de richtlijnen van sociale omgang – óf en op welke wijze een financiële compensatie op zijn plaats is. Pas op dat moment is er een volledig overzicht van de impact van de huidige maatregelen en kunnen er goede keuzes gemaakt worden inzake verschuiven, verplaatsen of annuleren van activiteiten. Op deze wijze besparen we nu veel werk en leidt het bij niemand tot acute financiële consequenties.’

Update 15 maart 18:00 uur

Het bestuur van Ciko volgt de nieuw uitgevaardigde richtlijnen van de overheid. Dat betekent dat Ciko tot en met 6 april gesloten zal zijn. De kantine is dicht en er zijn geen trainingen.

Wat betreft de organisatie van ‘samen hardlopen’ of ‘gezamenlijk trainen op alternatieve locaties’ georganiseerd vanuit individuele leden of groepen: het advies van het RIVM is erop gericht sociale contacten te beperken en dat betekent dus ook ‘samen sporten’. Wil je blijven trainen? Ga dan alleen, zorg voor genoeg afstand met andere mensen en geniet van het zonnige lenteweer! We weten hoe vervelend het is, maar we hopen door de adviezen nu op te volgen, we snel weer met elkaar kunnen trainen.

Update 13 maart 9:00 uur

Het bestuur van Ciko volgt de lijn van de Atletiekunie. De Atletiekunie heeft de richtlijn toch ingevoerd om alle trainingen tot 1 april te schrappen. De vereniging volgt die richtlijnen. Zodra de trainingen hervat kunnen worden volgt bericht. Zie hier het standpunt van de Atletiekunie.

Het bestuur van Rondje Nederland is in gesprek met het Openluchtmuseum. Zowel het museum als het bestuur willen het Rondje verschuiven naar een latere datum. Gemikt wordt op het najaar. Ook hier volgen nadere mededelingen als er meer bekend is.

Update 12 maart 18:30 uur:

Het bestuur van Rondje Nederland en de directie van het Openluchtmuseum hebben besloten om Rondje Nederland af te lasten op 22 maart. In overleg wordt er gekeken of en wanneer er een alternatieve datum zou kunnen zijn.

Het bestuur van Ciko volgt verder de adviezen van de Atletiekunie en NOC/NSF. Concreet betekent dit dat de trainingen vooralsnog doorgaan. Ciko last de trainingen pas af als de scholen in Nederland ook dicht moeten. Probeer zoveel mogelijk buiten te blijven rondom de baan en in de frisse lucht.

Update: 12 maart 12:00 uur:

De trainingen gaan  vooralsnog  gewoon door. Wij houden de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laten ons adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. Mocht de situatie wijzigen dan  ontvangen de trainers hierover een mail. Daarnaast is het belangrijk dat de trainers en leden vanaf vandaag de website dagelijks in de gaten houden. Ondanks het huidige advies blijft het  je eigen verantwoording om te besluiten om niet te komen trainen.

Basishygiëne

We raden alle betrokkenen bij atletiekwedstrijden, -trainingen en –evenementen aan extra te letten op de basishygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Advies RIVM – uitgebreid

Heb je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Het spreekt voor zich dat we van je verwachten dat je in geval van bovenstaande ook niet aan wedstrijden meedoet dan wel atletiekgerelateerde bijeenkomsten of een club bezoekt.

BELANGRIJKE LINKS

RIVM NOC*NSF

Bestuur Ciko’66

Dit vind je misschien ook leuk...