Ciko in Corona-tijd: pubquiz, trainen, wild speuren en challenges

De club is dicht maar de leden zoeken elkaar op afstand op. In de verschillende app-groepen komen challenges, trainingen en zelfs een pubquiz voorbij. En twee kinderen lopen alsnog Rondje Nederland, maar dan wel in de huiskamer. Hieronder een korte selectie:

De sprintgroep hield een pubquiz. Isabel Aalders doet verslag:

‘Om te beginnen wil ik even sorry zeggen tegen Dennis vanwege het schreeuwen dat hij nou eindelijk eens zijn microfoon aan moet zetten (en dan vervolgens zelf doodleuk antwoorden brullen met een microfoon die uitstaat). Maar je leert elke dag bij. Na ruim drie weken in quarantaine (of vier, ik heb werkelijk geen idee meer) werd het tijd om weer eens iets leuks te doen met zijn allen. Omdat het natuurlijk nog niet mogelijk is om bij elkaar te komen, moest er een alternatieve oplossing komen. Gelukkig was Steven druk geweest met het organiseren van een quiz via Zoom. Afgelopen donderdag gingen 6 teams online de strijd met elkaar aan om in vijf rondes zoveel mogelijk punten te verzamelen voor de winst. De onderwerpen waren heel divers. De eerste twee rondes gingen over Corona, want waar gaat het tegenwoordig anders nog over? Het ging hier vooral over kennisvragen rondom het virus, maar ook interessante weetjes werden getoetst. Zo hamsteren Amerikanen wapens en munitie in plaats van WC-rollen en weet iedereen nu dat een corona-biertje 4,5% alcohol bevat. Daarnaast kregen we 10 foto’s opgestuurd met bekende personen die het virus hebben of hebben gehad en moesten we raden wie deze personen waren. In ronde drie werd onze kennis getest over sport, want sport kan zeker niet ontbreken. Naast vragen over onze eigen sport, werden wij geacht ook meer te weten over shorttrack, basketbal en hockey, maar volgens mij zat dat bij iedereen wel goed. (Shoutout naar Antonny voor veel antwoorden) De muziekronde bestond uit een groot scala aan liedjes van vroeger en nu. Zo kwam Elvis Presley voorbij, Ilse de Lange mocht niet ontbreken en was The Weeknd ook van de partij. Steven deelde hierbij zijn scherm heel handig; al vraag ik me nog steeds wel af of hij zelf die tekeningetjes maakte of dat iemand anders daar verantwoordelijk voor was. De laatste ronde bestond uit willekeurige onderwerpen als reclame slogans, gebeurtenissen op chronologische volgorde zetten (rip Avicii) en leeftijden van clubleden bij elkaar optellen. Na deze spannende rondes kwam er een team met kop zonder schouders (klein puntenverschil) boven de rest uit. Dit waren de Eriks! bestaande uit Kyara, Frederique, Chidel en Joris (volgens mij). Hun winst heeft er voor gezorgd dat wij nu een week lang tegen een profielfoto van de groep aan mogen kijken waarop staat ‘ERIKS’. Iedereen die niet meedeed zal zich wel afvragen waarom. De tweede plek ging naar ‘Puur Bestuur’ met Judith, Wouter en Anita en de derde plek werd bezet door ‘Fantastic Four’ met Jet, Wiep, Bouke, Dennis en Isabelle. Al met al was het een gezellige avond, bij deze wil ik Steven nog bedanken voor het organiseren, het liep op rolletjes.

Binnen de loopgroepen is er een challenge ontstaan we de trap bij Koepel de Kaap het snelst kan beklimmen. Filmen verplicht.
Zelfs Rondje Nederland wordt door de kinderen gelopen!
Of je pakt een heuveltje

Dit vind je misschien ook leuk...