Eerste editie Rondje Nederland Avondloop groot succes

Het was best spannend; aan het begin van de winter een nieuw evenement organiseren, in de kou en ook nog rond Sinterklaas. Maar wie niet eens gokt, wint nooit. Met 432 kids en 213 volwassenen was de opkomst groter dan we hadden durven hopen. De jongste deelnemer zit met zijn 4 jaar nog in groep 1. De oudste deelnemer was 81.

Met slechts een paar graden boven 0 en flink wat wind voelde het als vriezen. Niet zo gek dat de meeste kinderen waren voorzien van muts en wanten. De vrijwilligers in de startnummer-uitgifte tent waren niet te benijden.

Om 6 uur trapten de allerkleinsten af met een rondje van 450 meter. Soms aan de hand van hun vader of moeder, maar vaak ook alleen. Best spannend door het pikkedonker met slechts wat lichtjes om je heen. Heel veel rode wangen en vooral blije koppies. Zeker toen de medailles werden omgehangen.

Daarna was het aan de jongens en meisjes van 6-12 jaar om het rondje van 1250 zo snel mogelijk af te leggen. Ze vlogen allemaal over het parcours alsof er prima zicht was en geen klimmetje te bekennen. De grote kinderen (7-12) legden een grote ronde van 2500 meter af. Ook hier flink klimmen en flink oppassen. Ieder in zijn of haar eigen tempo, maar allemaal met een sprintje richting finish.

Voor de volwassenen was er een 5 uitgezet, wat inhield 2 x het rondje van 2500 meter. Hierbij stal Chris de Bijl uit Dieren toch wel de show door op 81-jarige leeftijd op dit niet al te eenvoudige terrein met een tijd van iets meer dan 28 minuten netjes in de middenmoot te eindigen.

Dank aan alle vrijwilligers die er een geweldige avond van hebben gemaakt!

Geniet nog lekker na van de foto’s hieronder gemaakt door Ron Giling en Bart van der Mark. Helemaal onderaan het artikel wat stond in de Gelderlander.

Dit vind je misschien ook leuk...