Succesvol eerste JT Throwing event mooi visite-kaartje voor Ciko

Zondag 15 september, Arnhem.

Om vanuit het niets zo’n goed bezette wedstrijd voor slechts 1 discipline op te zetten, mag een prestatie van formaat worden genoemd. Voortrekker Karin Nienhuis, die zelf uit het werp-wereldje komt, zit nog steeds dicht bij het vuur. Wat daarbij helpt is dat haar zoon inmiddels tot de Nederlandse top behoort. Niet verwonderlijk dus dat zij 59 atleten uit het hele land (van 27 verenigingen) naar Arnhem wist te lokken. Van junior D tot Master.

De organisatie van Ciko’s eerste speerwerpwedstrijd stond als een huis. Deelnemers waren enthousiast over de sfeer, de snelheid van de wedstrijd en de inzet van vrijwilligers.

Daar waar een technische discipline nog wel eens ondergesneeuwd wil worden door de looponderdelen, stond hier de hele wedstrijd in het teken van werper en speer. Zoals bij de foto’s (Tanja, dank weer voor de plaatjes) te zien, zat je er als het ware bovenop. Speaker Ton de Kort had zich flink verdiept in de deelnemers en praatte alles soepel aan elkaar.

Voor veel atleten was het de eerste kennismaking met onze mooie accommodatie. 4 Baanrecords zijn gesneuveld bij JD, JC, JB en senioren mannen. Het grote geweld bij de top mannen bleef een beetje uit helaas; geen worp over de 70 meter terwijl van 4 mannen hun beste preste worp over de 70 ligt.
De wind was een kleine spelbeker voor hen.

“Wij als Ciko kijken met een goed gevoel terug op een mooie wedstrijd” aldus Karin. “Volgend jaar weer!”

Dit vind je misschien ook leuk...