Finale Athletics Champs

23/09 – Gendringen – door: Rogier Vos

Afgelopen zaterdag was was voor de pupillen de finale van de atletic champs. Deze wedstrijden zijn altijd weer een mooi moment om te laten zien waar we de afgelopen tijd hard voor hebben getraind. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om het een keer tegen andere verenigingen op te nemen.

Vanuit Ciko waren we met een mooie groep pupillen aanwezig in Gendringen. Na de warming-up begonnen we met de standaard team estafette (12x heen en weer over het gras). De twee A pupillen teams waren erg aan elkaar gewaagd en finishten op slechts 1 sec van elkaar. Het B/C pupillen team van Ciko ging er in hun serie met de winst vandoor. Erg knap!

Direct na de estafette begon ieder team aan hun onderdelen. Dit keer stonden verspringen, 60m sprint, vortex, 60m horden en slingeren op het programma. In 20min per onderdeel krijg je de kans om je eigen PR wat aan te scherpen. Met veel enthousiasme en energie werden de onderdelen afgewerkt. Sommige hadden zo veel plezier dat ze ook na de 20min het liefste nog even verder waren gegaan. Hierdoor kon het eigenlijk ook niet anders dan dat er veel PR’s zijn gebroken.

Als afsluitend onderdeel dit keer niet het standaard ‘meters maken’ maar een erg leuk opgezette stadioncross. Door de organisatie was er een mooi crossparcours uitgezet over gras, zand, een heuveltje en de hoogspringmatten. Alle pupillen gingen voluit om een mooie tijd neer te zetten. Uitgeput en voldaan werd er afgesloten met een ijsje en de prijzen, waar het Ciko BC-team er zelfs met de 1e plek vandoor ging! Gefeliciteerd jongens en meisjes.

Dit vind je misschien ook leuk...