JT Throwing event weer een groot succes

17/09/2022, Valkenhuizen

Het tekent Karin Nienhuis dat op de vraag hoe het JT Throwing Event was verlopen haar eerste antwoord is: ‘de hulp was weer geweldig’.

Karin is bedenker en organisator van deze wedstrijd die volledig in het teken staat van het speerwerpen. In 2019 voor het eerst georganiseerd op ons park en inmiddels uitgegroeid tot een bekend evenement in de speerwerpwereld. Deelnemers kwamen vanuit alle windstreken naar Arnhem: van Haarlem tot Maastricht.

De prestaties waren wisselend door het weer. “En dan hebben we nog geluk gehad: we hebben het maar 2 keer kort hoeven stilleggen”, aldus Karin. Onze eigen Suze Zeevat, in juli nog goed voor een zilveren plak op het EK U18, had behoorlijk last van de harde wind en kwam niet in de buurt van haar PR. Wiep van der Mark leek er echter weinig last van te hebben: ze gooide met 47,88 meter een dik pr (bijna 2 meter verder) en wist daarmee de eerste plek bij dames onder 18 veilig te stellen. Ze staat daarmee ook nog eens op een 2e plek op de Nederlandse ranglijst in deze categorie. Net achter Suze.

Naast Suze en Wiep namen vanuit Ciko ook nog Noémi de Vries (MJD) en Isa Hartjes (U20) deel aan deze wedstrijd. Noémi kwam tot een hele knappe afstand van 20,11 meter en Isa tot 37,50 meter. Ciko begint binnen het speerwerpen een vereniging te worden om rekening mee te houden. Tom Egbers kampt helaas al een tijdje met een blessure en kon helaas niet deelnemen.

Zie hier alle uitslagen.

Foto’s hieronder door Tanja van Ligten.

Dit vind je misschien ook leuk...