Twee 2e plaatsen voor Ciko op de Fish Potatorun 10 september 2022

Door Janna Brouwer

Iedere 2e zaterdag in september vindt het grootste hardloopevent van de Noordoostpolder/Urk en omstreken plaats: de Fish Potatorun. Met een start op de haven van Urk en een finish onder de Poldertoren van Emmeloord. Onderweg passeren de lopers nog het dorpje Tollebeek. Lopend over het gebied wat vroeger zeebodem was. Als vanouds was er voor de lopers vis bij de start en aardappelen bij de finish en niet te vergeten: een prachtig loopshirt. Voor het eerst in de geschiedenis van de loop waren er ereplaatsen voor Ciko’66.

En wat voor plaatsen: maar liefst twee keer mochten Ciko-lopers het podium betreden. Dennis van Delft kon lang mee in de strijd om de 1e plaats bij de 8 mile (12,8 km) maar moest toch toezien dat zijn tegenstander in Emmeloord van hem weg liep. De organisatie was wat verrast door deze snelle en voor hen onbekende deelnemer uit Arnhem. Bij de kidsrun categorie 7-9 jaar (1 km) haalde Siem de Jong een 2e plek. De winnaar juichte vlak voor de finish. Siem had jammer genoeg net te weinig snelheid over om onder diens armen door te duiken en zo plek 1 weg te kapen. Maar een mooie medaille en zakje met lekkers en een verassing maakte alles goed.

Lot de Jong liep goed mee op de 4 mile en had voldoende over om met een grote lach en eindsprint over de finish te komen. Peter de Jong liep net als Dennis hele afstand en deed wat hij hoopte: finishen binnen het uur. En tot slot de schrijfster van dit stukje en oudlid: zij liep een degelijke 4 mile en met een 7e plek is zij zeker niet ontevreden.

Op naar september 2023!

Uitslagen.

Dit vind je misschien ook leuk...