Testwedstrijd sprint en meerkamp

Tekst: Isabelle Aalders. Foto’s: Jeroen Poelert

De wedstrijdshirts werden onder uit de kast getrokken en we konden eindelijk onze spikes voor iets anders gebruiken dan een training. De sprintgroep onder leiding van Steven en de meerkampgroep van Leo en Richard hadden op zondag 12 juli samen een onderlinge testwedstrijd georganiseerd.

De atleten van de meerkampgroep hebben uiteraard een (speed)meerkamp gedaan die bestond uit 100m, kogelstoten, verspringen en speerwerpen als afsluiter. De sprinters konden zelf een onderdeel kiezen waarvoor ze getraind hadden en dit varieerde van een 60m tot een 400mH (mocht je ooit een 400mH overwegen, je bovenbenen vinden de laatste 100m niet zo leuk 😉 ).

De prestaties vielen niet tegen. Masih stond voor het eerst weer in de startblokken en Simcha en Dennis wisten hun speer over de 40 meter te werpen. Antonny liet verspringtechnieken van Nationaal niveau zien en ook Mily en Kayleigh doken ver de bak in. Isa smeet haar kogel over de 11 meter, Senna en Rivke liepen voor het eerst een 100 meter, Cedric was zowel op de 100 als de 200m de snelste en Hanneke zat slechts een paar tienden achter Joppe op de 200m (meisje uit Deventer = beast). Bayo was de snelste in zijn serie op de 200m en Tunji zat op dezelfde afstand slechts 0.02 seconde achter Cedric. Lianne en Isabelle liepen voor het eerst een 400mH met succes en Labran en Joris lieten een spannende 400m zien. Ik zeg vaker doen.

Maar zonder de enthousiaste vrijwilligers die het klokken en meten op zich namen was dit allemaal niet zo soepel verlopen. Ook dank aan Bart voor zijn helaas tevergeefse pogingen als omroeper, Bram voor het filmen en analyseren van de sprintonderdelen, Leo voor het starten en Jeroen voor het opofferen van zijn camera (die doet het nog, no worries).

Dit vind je misschien ook leuk...