Zilver en een EJK limiet voor sprintgroep Bram Peters!

archief-foto - NK Indoor 2017

11/12 Februari, Apeldoorn. Door: Bram Peters

Lotte Hendriksen deed bij de vrouwen senioren mee aan de 60 en de 200 meter. Omdat een finale plaats geen realistisch doel is, kwam Lotte vooral om zichzelf te verbeteren. Dit lukt helaas bij beide onderdelen net niet. Ze blijft bij beide onderdelen steken in de series. Wel loopt ze een goede race op de 200M waarbij ze voor het eerst een echt goede mindset ervaarde. Mooi leermoment om mee te nemen naar het outdoor seizoen.

Daan in aktie op de 200m

Daan Lubberdink is als Junior A1 nog een jonge knul tussen de Nederlandse sprinttop. Wel mocht hij zich dit weekend meten met olympiërs als Solomon Bockarie en Giovanni Codrington. Dit deed hij op de 60M en 200M bij het NK indoor voor senioren. In de series liep Daan een degelijke 7.11 en plaatste zich hiermee voor de halve finale finale. Helaas maakt hij in deze halve finale een aantal kleine foutjes waardoor hij de tijd in de series niet kon evenaren. Daan Wordt uiteindelijk 18de van NL op de 60m. Wetende dat de 200M, die de volgende dag is, veel meer zijn ding is.

In de series van de 200 meter zit Daan in een fijne baan 6. Onder hem zit Elvis Afrifa, een andere snelle man. Samen zijn ze de 2 snelsten in deze serie. Daan verrast en knalt naar een tijd dik onder de 22seconde! Hij wint zijn serie in 21.76! Een gigantisch snelle tijd, helemaal op een indoorbaan (de bochten zijn scherper dus ben je indoor altijd in het nadeel in verhouding met outdoor).

Omdat Daan de snelste is van alle series, zit hij ook in de finale in baan 6. Onder hem zit deze keer Chidel Cecilia. Chidel traint full-time op Papendal en is meteen de grootste concurrent voor onze Ciko atleet. Na een scherpe start weet Daan lang de voorsprong te houden. De laatste meters komt Chidel net onder hem door en wint de finale. Maar Daan is 2de van nederland op de 200 meter geworden in weer dezelfde tijd als de series, 21.76! Zijn eerste senioren medaille, en dat nog als junior A1.

Femke (links) in haar laatste meters op de 400m

Femke Bol traint nu zo’n 1.5 jaar mee met de sprintgroep van Bram Peters. Ze komt nu 4 maal in de week op en neer rijden vanaf Amersfoort. De nog juniore B liep eerder dit seizoen al een wedstrijd in Ijsland waar ze een Nederlands record liep van 55.21 op de 400M (voor B junioren). Het doel van Femke is om de finale te halen en haar eigen Nederlands record aan te scherpen.

In de series van de 400M is Femke ingedeeld bij Laura de Witte, een van de 2 zusjes die op de Olympische spelen zijn geweest. Een dame waar Femke als 16 jarige nog tegenop kijkt. Dit wil helaas voor Laura niet zeggen dat ze even voorang krijgt richting de finish. Welgeteld loopt Laura 398 meter op kop in de serie. Femke die een flinke eindsprint inzet weet Laura te verrassen en wint de serie, waardoor ze automatisch de finale haalt. De tijd is echter nog niet sneller dan haar eigen record.

Een dag later is het dan zo ver. Femke als 16 jarige in baan 4. Met om haar heen 5 dames die op de Olympische spelen hebben gestaan. Een medaille is dus eigenlijk niet realistisch aangezien de andere dames 2 a 3 seconde sneller zijn. Maar de opdracht is om te gokken. Meelopen de eerste 200 en dan de laatste 200 meter proberen mee te lopen in de slipstream. Dit lukt Femke redelijk, er is na 200M een klein gaatje maar ze kan de aansluiting houden. Ze kan richting de finish nogmaals aanzetten om iets bijzonders te doen. Ze wordt dan wel 6de in de finale maar loopt een dijk van een tijd! 54.47 sec! Dat is een PR indoor en outdoor, en 1ste allertijden tijd bij de meisjes B, en het belangrijkst; het limiet voor de EJK in Italië aankomende zomer. Dit had niemand verwacht!

 Zowel Daan als Femke zullen aankomend weekend weer in actie komen bij het NK junioren. Dit doen zij overigens samen met meerdere Ciko deelnemers. Hierover volgende week een verslag.

Dit vind je misschien ook leuk...