Introductiesessie krachthonk en krachthonkregels

Deze week heeft de eerste introductiesessie van de krachttrainings- en cardioruimte voor de trainers plaatsgevonden. Secretaris Jan de Jonge heette de trainers van de loopgroepen welkom, waarna onze nieuwe krachthonkcoördinator Flavio Meola een rondje langs de nieuwe apparatuur begeleidde en van uitleg voorzag. Het doel van de twee ruimtes is om (1) lopers en atleten de gelegenheid te geven om kracht-, coördinatie- en conditietraining te verrichten, en (2) te werken aan revalidatie na blessures.

In de komende weken zullen de overige trainers een dergelijke sessie doorlopen. Verder is het bestuur van plan om op een zaterdagmorgen een clinic door Flavio Meola en Paul van Rooyen te laten verzorgen voor alle trainers waarin het gebruik en de mogelijkheden van beide ruimtes uitgelegd wordt. Belangrijk is dat veiligheid in dit alles voorop staat. Hiervoor zijn de krachthonkregels van kracht die ook in ons Sporttechnisch Veiligheidsplan terug te vinden zijn.

Hieronder nog de krachthonkregels:
1. HET IS NIET TOEGESTAAN OM ALLEEN IN DE KRACHTTRAININGSRUIMTE TE ZIJN OM TE TRAINEN, ALTIJD MET MEERDERE ATLETEN EN ONDER DESKUNDIGE BEGELEIDING VAN EEN TER ZAKE KUNDIGE CIKO-TRAINER
2. Het CIKO-bestuur heeft een coördinator voor het krachthonk aangesteld, die zorg draagt voor alle apparatuur. Deze coördinator beoordeelt tevens welke CIKO-trainers ‘ter zake kundig’ zijn om atleten te begeleiden.
3. Alle gewichten dienen direct na gebruik weer van de apparatuur of halters afgehaald en opgeborgen te worden op de juiste plaats. Hetzelfde geldt voor de halters en overige apparatuur: terugzetten na gebruik.
4. Vooraf controleren of het materiaal in orde is, bijvoorbeeld of de sluitringen vastgezet zijn en de gewichten, die bedoeld zijn, er ook echt aan zitten.
5. De krachttrainings- en cardioruimtes zijn gecontroleerde ruimtes, dat wil zeggen dat er géén spelletjes zijn toegestaan, en ook niet ‘even’ uitproberen.
6. De apparaten en halters mogen alleen volgens de ‘gebruiksaanwijzing’ gebruikt worden, onder toezicht van een ter zake kundige CIKO-trainer.
7. Houd de krachttrainings- en cardioruimte ordelijk, schoon en netjes.
8. Vanaf de B-junioren mag men het krachthonk in onder begeleiding van een ter zake kundige CIKO-trainer en zal men hoofdzakelijk bezig zijn met techniektraining. Nadat atleten lichamelijk nagenoeg uitgegroeid zijn, kan men beginnen met krachttraining met behulp van apparatuur en halters.
9. Bij gebreken aan een van de apparaten wordt dit onmiddellijk doorgegeven aan de desbetreffende trainer en aan de krachthonkcoördinator.
10. Gebruik van materiaal (gewichten, stangen, medicijnballen, etcetera) buiten het krachthonk (op de baan) is alleen toegestaan onder begeleiding van een ter zake kundige CIKO-trainer.

Dit vind je misschien ook leuk...