ALV 2022: energiek en inspirerend

dinsdagavond 17 mei, Valkenhuizen – onderaan het bericht de presentatie.

Het was een mooie avond voor een ALV. Eindelijk weer eens in de kantine. Zoals het hoort. Atleten die net hun training afgewerkt hebben, zitten nog na te dampen. De deuren wagenwijd open, want een heerlijke zomeravond en een laag zonnetje wat naar binnen valt.

Lang geleden dat een ALV zo druk bezocht werd. Na afloop proberen we dit te verklaren. We houden het erop dat we na meer dan 2 jaar Corona wel weer eens toe zijn aan gezelligheid.

Er is een mooie vorm gevonden voor deze avond. Het bestuur niet statisch zittend achter een grote tafel, maar georganiseerd rommelig door elkaar zittend en lopend. Hierdoor wordt het een levendige avond waarbij het publiek er zich lekker tegenaan bemoeit.

Judith en Wouter trappen gezamenlijk de vergadering af. Ze hebben de afgelopen jaren als heel waardevol ervaren waarbij er veel gebouwd en geleerd is. Zij gaan, nadat ze een stevig fundament onder Ciko hebben gelegd, nu hun eigen huis bouwen. Judith stelt zichtbaar geëmotioneerd vast dat afscheid nemen haar moeilijk valt, maar dat Ciko haar het plezier in de atletieksport weer heeft teruggegeven.

Een enthousiast en inspirerend vertellende Thimo Jansen lijkt een mooie opvolger van het tweetal. Hij heeft nog weinig historie binnen de vereniging, maar dat kan wel eens een voordeel zijn. ‘Zichtbaarheid’ als een van de kernpunten en een sterke metafoor van een vereniging als lichaam, het bestuur als het hart en de vrijwilligers als het bloed dat het lichaam in leven houdt. We hopen dat zich snel nieuwe bestuursleden bij hem voegen.

.

Duizendpoten Anita en Karin leggen na heel wat jaren hun bestuurstaken neer. Om te beschrijven wat zij de afgelopen jaren allemaal hebben gedaan voor de vereniging hebben we een apart artikel nodig. Ze blijven betrokken bij de vereniging maar in een ander vorm. Ook als je een deel van hun taken over wilt nemen, ben je meer dan welkom in het bestuur.

Tom Egbers – al z’n hele atletiekleven lid van Ciko’66 (en toevallig ook nog de zoon van Karin) – is Atleet van het jaar. Hij is op dit moment Nederlands recordhouder speerwerpen (onder 23) met een worp van 78,51m.

Pauline licht de cijfers toe. In grote lijnen komt het erop neer dat Ciko een hele gezonde vereniging is en het bestuur er trots en dankbaar op is dat ook in corona-tijd zo veel leden de vereniging trouw zijn gebleven. Pauline is herkozen, maar wil komend jaar graag met warme hand het penningmeesterschap over dragen.

Heel veel afscheid dus, máár ook heel veel vertrouwen in een mooie toekomst. De energie was voelbaar onder de aanwezigen.

Wil jij een rol van betekenis spelen voor de vereniging? Bijvoorbeeld door een (deel van) een bestuurstaak op je te nemen? Stuur een mailtje of schiet Thimo aan op de baan. Hij is meestal te herkennen aan een roze en gele sok.

Dit vind je misschien ook leuk...