Ciko start met RCVRY Run loopgroep

Op zondag 25 februari 2024 was de officiële start van een nieuwe Ciko-groep: RCVRY Run. Bij Ciko RCVRY Run gaat het om bewegen en sporten voor mensen met kanker. Het motto is: het gaat er niet om wat je niet kunt maar om wat je vandaag wél kunt. Het is namelijk bewezen effectief dat lichamelijk actief blijven tijdens een oncologisch behandeltraject goed is: het verbetert de kwaliteit van leven en het functioneren in het dagelijks leven, vermindert angst en depressieve gevoelens en verbetert lichamelijke functies.

De Ciko RCVRY Run groep is een mooie samenwerking tussen Ciko, ziekenhuis Rijnstate en RCVRY Run. RCVRY Run is opgezet door voormalig marathonkampioen en bewegingswetenschapper Miranda Boonstra.

De RCVRY Run groep traint op woensdagen om 9:00 uur en op zondagen om 9:00 uur. De trainingen worden afwisselend gegeven door Nancy de Vries, Gerrit Markink, Wim van der Linden en Marlies Heetebrij. Zij hebben een RCVRY trainerscursus gevolgd zodat ze weten wat erbij komt kijken om op een verantwoorde manier training te geven aan mensen die in een oncologische behandeltraject zitten.

Voor meer informatie vind je op de RCVRY Run pagina.

Dit vind je misschien ook leuk...