Ciko strijdt mee op NK junioren: dubbel goud!

Femke Bol en Tunji Abisoye op het podium: dubbel goud

Tijdens het Nk junioren in Vught heeft Ciko stevig meegestreden. Twee keer wordt er goud behaald eerst door Femke Bol en dan door Tunje Abisoye. Hieronder in het kort de prestaties:

Lianne Holterman MB verspringen

Lianne holterman is de eerste die voor Ciko mag beginnen. Tijdens de ver/spring wedstrijd komt het met bakken uit de lucht. Lianne springt 5.38 en haalt hiermee de finale. Hiermee werd ze 8ste van NL. Zondag zien we haar terug op de 200M.

Antonny Ediagbonya JB verspringen

Antonny springt een goede wedstrijd. Staat lang op de 3de plaats. In de 5de poging wordt er ver gesprongen en Antonny zakt naar de 4de plek. Laatste poging is erg ver! 2 CM te kort voor een medaille. Maar wel een PR. Zondag springt Antonny nog hoog.

Bouke van Belois JA 800M

Bouke van Belois

Bouke zit in een zware 800M serie. Na 500M lopen probeerd hij naar voren te lopen. Alleen dit lukt niet voldoende. Met 1.59.94 wordt hij 16de en is niet door naar de finale. Bouke doet ook nog de 1500 dit NK.

 

Jasmijn Lau MA 5000M

Jasmijn Lau

Jasmijn heeft nog niet veel wedstrijden gedaan dit outdoor seizoen. Wel heeft ze de limiet voor de EJK al. Bij dit NK heeft ze maar 1 echte tegenstander en dat is Diane van Es. Samen maken ze de race. Op het eind is Diane net te sterk en Jasmijn wordt 2de in 16.51.37. De eerste zilveren medaille voor Ciko!

Allard van Belois JB 3000M

Het jongere broertje van Bouke loopt de 3000M. Hij loopt een degelijke wedstrijd wat resulteerd in een PR van bijna 9 seconde. Met 9.28.05 wordt hij 16de.

Op zaterdag 1 juli: 

Joppe Ketting JA 100M

Joppe doet nog niet lang atletiek. Op zijn eerste NK loopt een goede race op de 100M. Hij loopt een mooi PR van 11.87. Helaas is dit niet voldoende voor de halve finale.

Wouter Nieuwhof JA 100M + Discus

Wouter is de meerkamper van de club. Dit NK doet hij 100M en discus. In de series loopt hij een mooi PR van 11.59. Hiermee mag hij door naar de halve finale. Helaas kan hij hier zijn tijd niet aanscherpen en wordt met 11.68 21 ste van NL. De discus van Wouter gaat helaas minder goed. Met maar 1 geldige poring wordt hij 8ste van NL met 38.99. Zijn PR is ruim 43 meter. Jammer maar helaas.

Daan Lubberdink JA 100M

De snelste man van Ciko doet dit weekend de 100 en de 200M. In de series loopt Daan al 10.97sec. Hij is duidelijk weer in vorm. In de halve finale staat er meer tegenwind, wel kan Daan op ontspanning weer iets harder. Met 10.95 gaat hij door naar de finale. In de finale heeft hij een mindere start. Meteen loopt hij achter de feiten aan. De laatste 50 is indrukwekkend en loopt op iedereen in. Helaas is het niet te kort en met 10.92 (evenaring van zijn PR) wordt hij 5de. Morgen nieuwe ronde op de 200M.

Tunji Abisoye JB 400M

Tunji heeft de snelste tijd staan bij de 400M dit seizoen en daarom favourite. Dit laat hij duidelijk zien in de series van dit NK. Met overtuiging wint hij zijn serie en halve finale. Morgen zal hij de finale lopen en gaan voor de overwinning.

Eline Schwietert MB 400M

De series verlopen goed voor Eline. Met 1.00.30 gaat ze door naar de halve finale. Helaas wordt ze in deze halve finale gedisqualificeerd. Waarschijnlijk is ze op een lijn gaan staan. Niet door naar de finale.

Femke Bol MB 400M

Femke is gastlid bij Ciko omdat ze hier 4 maal per week traint. Het NK loopt ze voor Altis. Femke heeft al een limiet voor de Europese junioren kampioenschappen in Italie over 3 weken. Dit is ook duidelijk te zien in de races. De series kan ze 200M uit laten rollen en wint hiermee nog overtuigend. Dit NK wordt gebruikt om de EJK te oefenen. Daarom gaat Femke in de halve finale voluit ( dit zal bij de EJK ook moeten in de halve finale). Dit pakt goed uit, ze loopt een PR van 54.45sec. Morgen zal Femke de finale lopen.

Roos van Zwam MA 400M

Roos is afgelopen indoor seizoen NL kampioen geworden op dit onderdeel. In de serie loopt ze gemakkelijk naar 58.73 waarmee ze doorgaat naar de finale. Deze wordt zondag gelopen.

Bouke van Belois JA 1500M

Bouke heeft al een 800M in de benen. Dit mag de pret niet drukken. Zijn serie gaat erg snel en Bouke kan goed aanhaken. Hij loopt een PR van ruim 8 seconden. Met 4.14.14 gaat hij als 5de door naar de finale.

Zondag 2 Juli:

Tunji Abisoye 400M Finale JB.

Twee keer goud: Femke Bol en Tunji Abisoye op het podium met trainer Bram Peters

Tunji heeft gisteren al 2 maal een 400 gelopen. Hij is duidelijk gekomen voor de winst. Hij loopt al snel onder de concurenten door. Hij kan het laatste stuk goed doortrekken en WINT de 400 voor de jongens B. GOUD in een PR van 49.72!

Femke Bol 400M Finale MB

Femke liep gisteren al overtuigend een PR op de 400M. Ook Femke is zichtbaar klaar om te knallen. Ze wint de finale met een ruime voorsprong op de nummer 2. Weer een nieuw PR. Deze keer 54.39. GOUD voor Femke

Roos van Zwam 400M Finale MA  + Ver

De tegenstand is groot voor Roos. De eerste 300M loopt roos erg goed. De laatste 100 willen de benen helaas niet meer. De tijd van 58.45 is niet in de buurt van de 57.00 die ze indoor liep. Balen..

Ook bij het verspringen later op de dag zit het Roos niet mee. Na 3 ongeldige sprongen gaat ze niet door naar de Finale. Revanche op het NK senioren over 2 weken dan maar.

Benthe König MA Discuswerpen + Kogelstoten

Benthe König op het podium

Benthe begint de discus wedstrijd met 2 ongeldige pogingen. De 3de poging is vervolgens erg goed. 47,15 is een PR van bijna 3 meter. Maar de 4de poging is dan zelfs nog beter! 48.61! Dat is een EJK limiet en goed voor ZILVER bij het discuswerpen.

Voor het kogelstoten had Benthe de limiet voor de EJK al. Met 15.09 begint ze de wedstrijd. Dit is ook haar verste afstand van de dag. Misschien had ze hier iets meer van gehoopt. Wel is de afstand voldoende voor haar 2deZILVERen medaille. Over 3 weken gaat het pas echt los bij de EJK.

 

Bouke van Belois 1500M Finale JA

De 3de dag dag Bouke aan de bak moet. Gisteren liep hij een PR van 8 seconde op de 1500M. Vandaag wordt er gelopen voor de medailles en niet voor de snelle tijd. De groep zit dicht bij elkaar als de laatste ronde in gaat. Helaas kan Bouke niet aanhaken met de kopgroep. Hij wordt 8ste met 4.22. Een tevreden Bouke.

Antonny Ediagbonya Hoogspringen JB

Antonny heeft een EYOF limiet gesprongen dit jaar. Helaas is hij niet de enige. De regel is dat degene die het hoogst sprint mag gaan. Dit is Antonny nog niet. Daarom een hoop druk op dit onderdeel van het NK. Dit is duidelijk te zien bij Antonny. Veel twijfel over welke spikes hij aan moet, over de natte baan zorgt voor een slordige wedstrijd. Met 1.85 is dit niet waar hij op gehoopt had..

Lianne Holterman 200M MB

Lianne is nog relatief nieuw in de atletiek wereld. Na ver op vrijdag doet ze vandaag de 200M. De eerste 50 meter zien er rustig uit, en dan beginnnen de lange benen van Lianne te werken. In de series loopt Lianne een mooie 26.12. Dit is voldoende om door te gaan naar de halve finale. In deze halve finale kan Lianne er nog een schepje bovenop doen. Met precies 26 seconde wordt ze 10de van Nederland.

Joppe Ketting 200M JA

Op zijn eerste NK mag Joppe meteen de 100 èn de 200M mee doen. Met 24.20 loopt hij een degelijke series. Dit is niet genoeg voor de halve finale. Wel een goed NK voor Joppe.

Daan Lubberdink 200M JA

Met wat vermoeide benen loopt Daan vandaag hopelijk nog 3 maal een 200M.

De series gaat Daan al volle bak in de hoop een snelle tijd te lopen. Het is alleen iets te verkrampt waardoor de tijd 21.90 is. In de halve finale houdt Daan zichtbaar in en wordt 2de in 22.05. Hierdoor heeft hij een mooie baan in de finale.

Isayah is de hele dag al de snelste en favourite voor de titel. Daarachter zitten 3 jongens die kans maken op zilver. Daan laat zien dat hij zijn hoofd koel kan houden. Als Daan in de finale de bocht uit komt loopt hij 4de. Maar op ontspanning loopt hij snel in op de nummer 2 en 3. Hij wordt hier 2de in de finale. In weer 21.90sec! Na 6 keer lopen dit weekend heeft daan ZILVER op de 200M!

Jana Bersee MB Speerwerpen.

Jana mag het NK voor Ciko afsluiten met speerwerpen. Dit doet ze ook helemaal niet gek! Meteen in de eerste poging werpt Jana een pr van ruim 3 meter. 39.41! Hiermee gaat ze door naar de finale en wordt hierin 7de!

Bij de NK senioren  in Utrecht is Ciko ook weer zichtbaar aanwezig. En wel op de volgende 11 onderdelen:

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...