Corona update | pupillen en junioren

Trainingen pupillen en junioren (t/m 17 jaar) worden vanaf 11 januari weer hervat

Vanaf 11 januari is het voor de pupillen en junioren t/m 17 jaar weer mogelijk om tot 20.00 uur gebruik te maken van de atletiekbaan. Het bestuur is hier erg blij mee. Wij vinden het fijn dat de pupillen en junioren in groepsverband weer kunnen sporten. De pupillen ontvangen een mail van Bram van Dongen over de hervatting van de trainingen. De junioren zullen via de appgroepen hierover bericht ontvangen. Ouders mogen niet aanwezig zijn op de baan.

Voor de volledigheid nog even de geldende maatregelen op een rij:

 • Volwassenen van 18 jaar: sporten is toegestaan met maximaal 2 personen op ten minste 1,5 meter afstand, exclusief instructeur.
 • Kinderen tot en met 17 jaar: trainingen en onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club zijn toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
 • Publiek is niet toegestaan tijdens de trainingen en wedstrijden.
 • De algemene regels rondom coronatoegangsbewijzen blijven gelden.

Sport in de openbare ruimte is toegestaan:

 • Georganiseerd buiten sporten in de openbare ruimte sporten is toegestaan. Je bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. Je kunt dus samen hardlopen in het park of met max 2 personen op de baan als er geen pupillen of juniorentrainingen zijn.

  Ter verduidelijking hierop:
  Vooropgesteld dient te worden dat de tweetallen qua samenstelling gedurende de training niet van samenstelling mogen wisselen. De afstand tussen de sporters van een tweetal is ten minste 1,5 meter. De afstand tussen de tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn, zodat er geen sprake is van groepsvorming. Wij geven over die afstand geen advies, maar 4 à 5 meter lijkt in de praktijk het meest aangehouden te worden. Ook zien we dat er vakken worden gemaakt waarbinnen tweetallen op veilige afstand van elkaar kunnen sporten. Om instructie te geven aan één tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van het tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan alle tweetallen in één keer mag niet.

 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten.
 • De kantine en het krachthonk blijven gesloten. De toiletten zijn toegankelijk.

Zijn er nog vragen, mail ze dan naar info@ciko66.nl

Het bestuur wenst iedereen een sportief 2022!


Wouter, Judith, Karin, Pauline en Anita

Dit vind je misschien ook leuk...