Ook Brons voor Tom Egbers

28 juli 2019, Den Haag.

Na de bronzen plak van Antonny wist ook Tom een bronzen plak in de wacht te slepen op het NK senioren. Hij deed dat afgelopen zondag met een worp van 70.50m. Als kersvers senior, en daarmee de jongste deelnemer in het veld, mag dit een extra bijzondere prestatie worden genoemd. Toch was Tom niet geheel tevreden. Hij bleef een kleine 3 meter steken onder zijn pr van vorig jaar. “Ik weet dat ik verder kan gooien. In de laatste worp wilde ik er echt alles uitgooien, maar door vermoeidheid ging de opgebouwde energie alle kanten op, behalve naar de speer”, aldus Egbers. Tom kreeg zijn medaille omgehangen door zijn trainer en voormalig Ciko-atleet die met 80.51m jarenlang het NR in handen had.

Minder fortuinlijk waren Benthe König en Peter Siers. Beiden vielen met een vierde plaats net buiten het podium. Benthe deed dit bij het kogelstoten met een worp van 15.76m. Daar waar zij het hele seizoen vrij gemakkelijk boven de 16m gooit. “Ik heb idee waarom het niet liep” gaf ze na afloop aan.

Peter bleef op Hoog steken op 2.05 m. Hij had door een voetblessure weinig gesprongen en kon daardoor toch tevreden zijn naar omstandigheden. “Volgende week gaat de spuit erin en ga ik revalideren” was zijn nuchtere commentaar.

 

Dit vind je misschien ook leuk...